Regija
NOVA PRILIKA ZA DRUŽENJE U NAŠICAMA - OSNOVAN BILJAR-KLUB

Samo biljar, bez alkohola i pušenja
Objavljeno 28. ožujka, 2024.
NAŠICE



Ljubitelji biljara mogu biti zadovoljni jer je u Našicama osnovan Biljar-klub. Klub je zamišljen kao sportska udruga čija je namjera promocija i oživljavanje biljara na našičkom području.

Novu sportsku udrugu u gradu osnovala je grupa entuzijasta i prijatelja predvođena Alenom Dozetom. Osnivači su organizirali Dane otvorenih vrata te otvorenje klupskih prostorija. Bila je to prilika svima zainteresiranima za učlanjenje. Biljar-klub Našice nalazi se na adresi Ulica braće Radić 26, a opremljen je trima biljarskim stolovima te omogućava ljubiteljima biljara da uživaju u igri bez gužve i buke te mirisa duhana i alkohola.

- Ideja o otvaranju biljarskog kluba postoji još od djetinjstva i zajedničkog druženja oko igranja biljara, a ljubav prema tom sportu postoji još od osnovne škole. Sada kada smo odrasli i imamo određene financijske mogućnosti, odlučili smo ostvariti svoj san te smo otvorili klub u našem gradu, i to s puno ljubavi i entuzijazma - kaže predsjednik kluba Alen Dozet. Dodao je kako klub nudi udoban prostor za druženje te će promicati sportski duh.

- Naš glavni cilj pri otvaranju kluba bio je promijeniti uvriježeno mišljenje da je biljar vezan samo za birtije i da nije pravi sport. Želimo pokazati kako je to sport koji zahtijeva iznimnu koordinaciju oka i mišića te razmišljanje. Klub je sportskog i rekreativnog karaktera i nije kafić, tako da su pušenje i alkohol strogo zabranjeni. Svi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo - naglasio je Dozet, pozvavši sve zainteresirane da im se pridruže i odigraju koju partiju biljara.

Na otvorenju prostorija Biljar-kluba Našice bio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je otkrio kako je igrao biljar u srednjoj školi.

- Odrastao sam uz biljar igrajući ga u svojim srednjoškolskim danima. Biljar je sjajna igra i pohvaljujem inicijativu osnivanja Biljar-kluba u Našicama - rekao je Kašuba i napomenuo kako je igranje biljara našička tradicija. S. Fridl
Organizirat će natjecanja i radionice
Biljar-klub ima u planu organizirati natjecanja i radionica za sve zainteresirane. Klub želi privući djecu i mlade te stvoriti juniorsku ekipu koja bi sudjelovala na natjecanjima i postizala dobre rezultate. ‘’Svi koji vole ovaj sport mogu nam se pridružiti, naučiti pravila, sudjelovati na turnirima i družiti se. Biljar nije fizički zahtjevan kao neki drugi sportovi, bitno je samo da su nam mišići i vid u formi. Nadam se da ćemo uspjeti u našim namjerama i radujemo se svim članovima koji će nam se pridružiti u klubu’’, rekao je Dozet.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike