Novosti
NA IZBORE ODVOJENO

Propao dogovor SDP-a i Možemo
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Pregovori o točkastoj kolaciji SDP-a i Možemo su propali i ove će stranke ići odvojeno na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama.

“Pregovori s SDP-om su završili o točkastoj koaliciji u četiri izborne jedinice i dogovor je takav da nećemo izići zajedno", rekla je Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo. Nije postignut dogovor o tome da Možemo dobije četiri ulazna mjesta u sve četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste. SDP im je ponudio dva ulazna i dva rubna mjesta. "Zaključak da je bolje da izađemo u dva bloka prihvatio je i SDP i to neće utjecati na našu postizbornu suradnju", dodala je.

U petak prijepodne su lideri koalicije Rijeke pravde u središnjici SDP-a parafirali koalicijski sporazum te pozvali građane na subotnje prosvjede u pet gradova, kako bi, ističu, "svi zajedno rekli dosta korupciji, krađi i lopovluku". Sporazum su potpisali predsjednik SDP-a Peđa Grbin, Centra Ivica Puljak, GLAS-a Anka Mrak Taritaš, Reformista Radimir Čačić, HSS-a Krešo Beljak i SSIP-a Dalija Orešković. Svi se slažemo, napomenuo je Grbin, da građani Hrvatske danas loše žive i ako ne radimo na tome da njihove plaće i mirovine budu veće, onda nam je sve ovo "džaba". To su temelji našeg programa i onog oko čega smo se okupili, pojasnio je.

Puljak je najavio da je njihova koalicija snaga koja će u Hrvatsku uvesti red, a Orešković naglasila da je bolja vlast ona koja donosi poštene zakone. "Mi smo kapi pravde, naše stranke su potoci pravde, a prave rijeke pravde su građani Hrvatske", rekao je Beljak. Čačić je ustvrdio da je Hrvatska svedena na legitimaciju te da su hrvatske institucije i društvo zarobljeni. "Hrvatsku moramo osloboditi od toga i vjerujem kako naša koalicija ima kapaciteta za promjene", naglasio je. Mrak Taritaš ocijenila je da je ovo jedan od prijelomnih trenutaka u našoj povijesti jer građanima treba ponuditi optimizam, vjeru i nadu, a Hrvatsku maknuti s dna i iz mulja u koji nas je HDZ doveo. H
Možda ste propustili...

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove

HRVATSKI GRAĐANI PLAĆAJU MANJE OD VEĆINE EUROPLJANA

Kućanstvima cijena plina i struje među najnižima u EU-u

Najčitanije iz rubrike