Regija
USPJEŠNI POLAZNICI GLAZBENE ŠKOLE MILKA KELEMENA

Leonu Venclu i Mariji Brzica prve nagrade
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
SLATINA - Učenici Glazbene škole Milka Kelemena nastavljaju školsku tradiciju nizanja izvanrednih uspjeha. Na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec", koji je organizirala Glazbena škola u Novom Marofu sredinom prošlog mjeseca, sudjelovao je i Leon Vencl, učenik drugog razreda harmonike u GŠ Milka Kelemena, čiji je mentor prof. Robert Čavlović. Mladi je glazbenik osvojio 1. nagradu, a to mu je već treća prva nagrada na natjecanjima harmonikaša.

Mjesec dana kasnije Leon Vencl osvojio je prvo mjesto i na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu, koje organizira Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga. Najboljim rezultatom u svojoj kategoriji Leon se plasirao i na državno natjecanje koje će se održati od 17. do 21. travnja.

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 8, koje su prije nekoliko dana u Križevcima organizirale Glazbena škola Alberta Štrige i Glazbena udruga Opus, u disciplini solfeggio, mini kategorija, sudjelovali su slatinski učenici Leon Vencl i Marija Brzica, s mentoricom mag. mus. Sandrom Pavić. Leon je sa 79 bodova osvojio treću nagradu, a Marija je ostvarila 94,38 bodova, što joj je donijelo prvu nagradu. P.Ž.
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike