Regija
VODOOPSKRBA, ODVODNJA I UPOV

Centar za nadzor i upravljanje među najsuvremenijima u RH
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
VUKOVAR - Vodovod grada Vukovara završio je projekt modernizacije nadzorno-upravljačkog sustava (NUS) vodoopskrbe i odvodnje. Glavna mu je svrha omogućiti operaterima nadzor i upravljanje tehnološkim procesom u realnom vremenu te brzu reakciju i pouzdanost. Sustav ima i mogućnost arhiviranja procesnih podataka. U okviru modernizacije NUS-a predviđena je nabava, ugradnja i integracija komponenti čiji je planirani životni ciklus podrške duži od 20 godina. Implementirane su i mnoge tehničke mjere propisane specifikacijom programa kibernetičke sigurnosti, kao što su kriptografska zaštita, koncept demilitarizirane zone, upravljanje udaljenim sesijama, vatrozid, kibernetički sigurni programski algoritmi i slično.

Direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov rekao je kako su Centar za nadzor i upravljanje sustavom vodoopskrbe, odvodnje i UPOV-a simbolično otvorili na Svjetski dan voda te da je s novom opremom jedan od najsuvremenijih u Hrvatskoj. Otvaranju je nazočio i gradonačelnik Ivan Penava.

Vrijednost mdernizacije i obnove NUS-a, nabave opreme i opremanje centra za nadzor, kao dio projekta, iznosi gotovo 270.000 eura bez PDV-a, a cjelokupni projekt, koji se sastoji od nekoliko komponenti, vrijedan je više od 900.000 eura. Fnancirali su ga Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u visini od 57,5 % i Vodovod grada Vukovara s 42,5 %, navode iz Grada. D.S.R.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike