Regija
POTPISANA DOGRADNJA VILE

Rastom kapaciteta DV Đakovo moći će primiti čak 700 djece
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Dogradnja Vile vrijedna je nešto više od 2,6 milijuna eura, rok za završetak je 16 mjeseci
ĐAKOVO



Gradonačelnik Marin Mandarić u ime Grada i Josip Koledić u ime izvođača radova, Malog zidara iz Vinkovaca, u četvrtak su potpisali ugovor za dogradnju Dječjeg vrtića Vila u sastavu DV-a Đakovo. Ugovor je potpisan i s tvrtkom zaduženom za nadzor, Đakovoprojektom. Republika Hrvatska obvezala se osigurati uvjete, tj. mjesto u vrtiću za 97 % djece predškolskog uzrasta, od tri godine do polaska u osnovnu školu, a na tom je tragu i Đakovo.



Dogradnjom kuće Vila dosadašnjih sedam odgojno-obrazovnih skupina narast će na 13.

– Od 2017. snažno ulažemo u vrtiće. S tadašnjih 12 skupina danas smo na 19, a završetkom ovog projekta, dovršetkom izgradnje vrtića Sjever, gdje su radovi poodmakli, te izgradnjom vrtića u Kuševcu, Budrovcima i Selcima, za što smo dobili i ugovore o sufinanciranju iz EU-a, povećat ćemo kapacitete na 35 skupina - rekao je Mandarić, dodavši da bi tada oko 700 djece moglo biti smješteno u vrtićima kojima je osnivač Grad Đakovo. Tako će se ispuniti kriterij o obuhvatu 97 % djece u vrtićima. Daj Bože, dodao je, da u godinama koje su pred nama bude još potrebe za dodatnim ulaganjima u vrtiće i još više djece. Grad će to, kazao je, dočekati spreman.

Dogradnja Vile vrijedna je nešto više od 2,6 milijuna eura, od čega se 2,3 milijuna odnosi na izgradnju. Rok za završetak je 16 mjeseci, što znači da bi iduće godine na upisima trebala biti na raspolaganju proširena vrtićka kuća Vila, ali jednako tako i novi vrtić na Sjeveru te tri prigradska. Ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić kaže da Vilu pohađa 151 mališan, dok će nakon dogradnje biti mjesta za 270 djece.

– Veliki je to korak. Znamo da nas čeka zanimljiva pedagoška godina s obzirom na sve radove, no uvijek smo dosad imali veliku podršku i razumijevanje roditelja - kazala je Kordić.

Dodala je i kako je ta vrtićka kuća 2018. godine prošla energetsku obnovu, a potom je slijedila obnova igrališta. Sada se počinje graditi cijelo jedno novo krilo zgrade u okviru kojeg će biti i velika dvorana na 160 četvornih metara, dok će na katnom prostoru biti velika, natkrivena terasa.

Suzana Župan
Znatno poboljšani uvjeti rada
Ambra Kordić kaže da se novim uvjetima rada, znatno poboljšanim već nakon energetske obnove, raduju i djelatnici.

– Naša kuća Botić prošla je kompletnu obnovu kata, kuhinja je obnovljena, proširena i novoopremljena. Imamo novu vrtićku kuću u Piškorevcima, kući Mažuranac obnovljen je krov i uređena terasa - dodala je ravnateljica Kordić.

Već danas počinje suradnja s izvođačem radova kako bi se održao normalan rad vrtićke kuće Vila. Valja spomenuti da su u sklopu provedbe navedenog projekta Gradu Đakovu prethodno dodijeljena nepovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti - 974.716 eura.

Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike