Regija
MALI STEM-OVCI IMAJU HIDROPONSKI VRT

U dječjem vrtiću “Bajka” mališanima približavaju posao poljoprivrednika
Objavljeno 21. ožujka, 2024.
STRIZIVOJNA - U sklopu programa "STEM u vrtiću" Dječjeg vrtića "Bajka" u Strizivojni mali su znanstvenici uz pomoć odgojiteljica i ostalih djelatnika napravili hidroponski vrt, plastenik i laboratorij. Njihov su hidroponski vrt prilikom posjeta Općini Strizivojna obišli ministrica poljoprivrede Marija Vučković i obnašatelj dužnosti župana osječko-baranjskog Mato Lukić.

- Projekt koji se provodi u vrtiću "Bajka" nadilazi odgojne i pedagoške standarde - rekao je Lukić.

U hidroponskom vrtu u hodniku vrtića iz vode rastu zelena salata i jagode.

- Svaki dan mjere pH vode, temperaturu, količinu hranjivih tvari u vodi i brinu se da je salati i jagodama ugodno i toplo - kaže ravnateljica Ivana Šimić o malim STEM-ovcima. Brigu o biljkama vode i s pomoću aplikacije na tabletu, kojom upravljaju i održavaju parametre rasta.

Na terasi vrtića je plastenik, a u dvorištu gredice za sadnju. U plasteniku mališani sade različito sjemenje i s pomoću vremenske stanice bilježe i prilagođavaju vlažnost i temperaturu zraka.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković istaknula je kako iznimno cijeni nastojanja odgojiteljica da djeci uz standardni vrtićki program približe i posao modernog poljoprivrednika.

- Nadamo se da će djeca iz našeg vrtića kroz ovakav svakodnevni interdisciplinarni pristup učenju jednog dana postati pravi poljoprivrednici i stručnjaci u uzgoju biljaka - poručila je ravnateljica. D.S.R.
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike