Regija
FINANCIRA MINISTARSTVO OBRAZOVANJA

Učenici boje svoju školu bojama sreće
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
GUNJA - Učenici OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja nedavno su imali zanimljivu aktivnost u sklopu projekta pod nazivom "Čarolija boje - obojimo školu bojama sreće". Deset nadarenih učenika slikalo je na drvenom umjetničkom stalku – štafelaju. Svaki učenik izabrao je motiv koji se njemu najviše svidio. Radionica se održavala u školskoj knjižnici u trajanju od tri sata, u suradnji s nastavnicom likovne kulture Marijom Vidaković Tulić.

“Dobili smo predivne dječje umjetničke radove koji će biti predstavljeni javnosti na završnoj prodajnoj izložbi u lipnju, kada projekt i završava. Imat ćemo još jednu radionicu u travnju i zadnju u svibnju. Osim aktivnosti slikanja na drvenom umjetničkom stalku, učenici oslikavaju i prostor knjižnice u slobodno vrijeme i u vrijeme izvannastavnih aktivnosti. Želimo oživjeti likovno i filmsko stvaralaštvo kao umjetnost u školi, tj. povezati slikarstvo, fotografiju i film. Filmska družina ‘Mladi SKIG-ovci‘ u suradnji sa Studijem kreativnih ideja Gunja (SKIG) redovito sve snima i prati tijek aktivnosti za završni filmić o cijelom projektu", navode iz škole.

Voditeljica projekta školska je knjižničarka Anita Tufekčić.

Vrijednost je toga projekta, ističu, "u tome što želimo stvoriti što ljepši prostor za boravak naših učenika u školi. Cilj je projekta likovno urediti prostor škole (knjižnice, kuhinje, hodnika…), razvoj likovnog izražavanja (alati, jezici, tehnike i metode), poticanje i razvoj dizajniranja interijera te poticati kod učenika projektno učenje, a naravno i razvoj kreativnosti".

Provedbu projekta financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. D.S.R.
Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike