Regija
U GRADSKOJ UPRAVI 31. OŽUJKA GASI SE BLAGAJNA ZA GRAĐANE

Komunalna naknada i vode od 1. travnja plaćat će se bez provizije i na kioscima
Objavljeno 9. ožujka, 2024.
ĐAKOVO - S najnovijom tranšom računa koje Grad Đakovo dijeli na adrese Đakovčana i stanovnika prigradskih naselja na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda, a koje su od prije nekoliko godina objedinjene na jedinstvenoj uplatnici i dosad su se plaćale na blagajni za uplate građana u prizemlju zgrade gradske uprave, stigla je i obavijest.

Njome Grad informira da od 31. ožujka prestaje raditi, kako se navodi, “uplatna blagajna u zgradi gradske uprave Grada Đakova”. Stoga Grad od 1. travnja pruža mogućnosti podmirenja obveza za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda na drugim mjestima, a riječ je o znatno većem broju uplatnih mjesta nego što je to dosad bio slučaj za navedene režije. Na svima će se to moći učiniti bez naknade, bez provizije.

- Računi će se bez naknade moći podmiriti na svim blagajnama Univerzala na području grada, u svim Tisak plus poslovnicama - kioscima Tiska, i Konzum plus trgovinama, i to na blagajnama svih Konzum trgovina na području cijele Republike Hrvatske - navode u Gradu o promjenama mjesta za podmirenja komunalne naknade i naknade za uređenje voda.

Univerzal je, podsjetimo, još u vrijeme lockdowna 2020. godine, za pandemije koronavirusa, preuzeo na svojim naplatnim mjestima naplatu i računa za utrošenu vodu koje izdaje Đakovački vodovod, a koji su se prije toga plaćali u upravoj zgradi Vodovoda, u Jelačićevoj ulici. Računi za vodu na Univerzalovim naplatnim mjestima plaćaju se također bez naknade.

Najnovija tranša objedinjenih uplatnica, ukupno njih četiri, na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda odnosi se na 2024. godinu i te se dvije komunalije plaćaju tromjesečno - u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu, najkasnije do 15. u mjesecu.

Podsjetimo, prije objedinjavanja na istu uplatnicu građani su posebno plaćali račune za komunalnu naknadu na uplatnoj blagajni u zgradi gradske uprave, dakako bez provizije, a drugdje su posebno plaćali račune za uređenje voda, tzv. slivne vode, s logom Hrvatskih voda, s naknadom.

Stoga je objedinjavanjem ovih dviju komunalija na jedan račun njihovo plaćanje pojednostavljeno i donekle pojeftinjeno, jer građani više nisu morali plaćati račune za slivne vode uz naknadu. Suzana Župan
Komunalna naknada i naknada za uređenje voda, objedinjene na istoj uplatnici, plaćaju se tromjesečno

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike