Regija
9. TRIATLON BOROVIK

Već prijavljeno 150 natjecatelja
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
BOROVIK



U subotu, 2. srpnja, bit će održan 9. Triatlon Borovik, na istoimenoj akumulaciji u općini Drenje, nedaleko od Đakova. Prvi Triatlon Borovik oržan je 2014. godine zahvaljujući pozitivnim povratnim informacijama i natjecatelja i publike. Iz godine u godinu Triatlon je sve popularniji i masovniji, a nagodinu će zaokružiti svoje prvo desetljeće. Utrka se sastoji od 400 metara plivanja, 21 kilometar biciklističke rute te pet kilometara trčanja. Poseban je jer se održava u jednom od najljepših krajolika, u srcu prirode, u šumi.

Prijave su otvorene do posljednjeg dana, a dosad je prijavljeno već 150 natjecatelja. Sve informacije o tome kako se prijaviti mogu se pronaći na službenoj stranici Triatlon Borovik na Facebooku.

U okviru Triatlona Borovik održava se i dječje natjecanje u trčanju za sve uzraste, koje kreće u 9 sati, a Triatlon počinje u 10.30. U15 sati dodjele su nagrada, osvježenje i ručak u Campu Borovik uz glazbu. Zaljubljenici u prirodu mogu ostati kampirati na jezeru, a one željne vreve i žive glazbe očekuje dobra zabava na Đakovačkim vezovima.

Triatlon Borovik prvi je veći event na jezeru koji je pokrenuo sportsku lavinu, pa se u današnje vrijeme na toj akumulaciji održavaju i utrke lađara, jiu jitsu kampovi i slične manifestacije, što je iznimno važno za razvoj turizma u ovom dijelu Slavonije. S. Župan
Najčitanije iz rubrike