Regija
VJEŽBA EVAKUACIJE IZ BANKE

Požar ugašen, svi zaposlenici spašeni
Objavljeno 20. svibnja, 2022.
SLATINA



U sjedištu Slatinske banke u središtu grada izbio je požar na stubištu koje vodi na drugi kat zgrade. Zbog požara, ali i četvero zaposlenika koji su ostali zarobljeni na drugom katu i nisu mogli izići, pozvani su vatrogasci, a obaviještena je i Policijska postaja. U najkraćem mogućem roku došli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine svojim vozilima i počeli gasiti vatru, a zarobljene osobe evakuirali su s pomoću vatrogasnog vozila s ljestvama za spašavanje s visina. "Bila je jedna unesrećena osoba, koju je skupina vatrogasaca stavila na nosila, iznijela iz banke na sigurno i predala je zaposlenicima banke koji su osposobljeni za pružanje prve pomoći. Tijekom evakuacije jedna osoba izgubila se u zadimljenim prostorijama zgrade, pa je pozvan K9 tim da ju pronađe", kazao nam je Tomislav Uher, zamjenik zapovjednika JVP-a Slatina.

Potragu su uspješno obavili njemačka ovčarka Zita i njezin vodič Dario Čordaš, a budući da je sve to bila vježba evakuacije, drugi vodič pasa, Tomislav Medved, odglumio je žrtvu, koju je Zita brzo pronašla. Na vježbi su kao potpora bili i psi Dua i Bili. Budući da je požar ugašen, svi su zaposlenici spašeni i nije bilo žrtava, Tomislav Uher, koji je i zapovijedao vježbom, ocijenio je vježbu iznimno uspješnom. P.Ž.
Smanjiti stres i paniku djelatnika
Sve je promatrala i zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, koja je vježbu također ocijenila uspješnom. Vježbu evakuacije proveli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine, potražni K9 tim, policijski službenici PP-a Slatina i zaposlenici Slatinske banke. “Simulira se stvarna situacija kako bi naši zaposlenici u slučaju stvarnog događaja smanjili stres i paniku i kako bi svatko znao koja je njegova zadaća i odgovornost u takvoj situaciji”, kazala je Tomislava Žarić, voditeljica tehničke zaštite u Slatinskoj banci.

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike