Sport
"KOCKICKE" OKO WEMBLEYA

Između 300 i 500
navijača bodrit će Hrvatsku
Objavljeno 13. lipnja, 2021.

Već u ranim jutarnjim satima oni navijači koji su imali sreću biti vlasnici jedne od 22.500 ulaznica koje je UEFA distribuirala za utakmicu Engleska – Hrvatska počeli su se okupljati ispred klutnog stadiona Wembley. Englezi su, naravno, bili u većini, ali ni "vatreni" neće biti bez podrške kada utakmica počne. Više-manje se radi o našim ljudima koji žive i rade u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali nisu svi nužno bili baš Hrvati. U "kockicama" smo vidjeli i navijače nešto tamnije puti nego li je uobičjano za naše prostore. To bi mogao biti dokaz onoj tezi kako Hrvati potiču iz stare Perzije ili današnjeg Irana. Čula se i pjesma "Zovi samo zovi...".

Bilo je i onih koji su stigli iz Lijepe naše unatoč vrlo restriktivnima mjerama koje je vlada Njezinog Veličanstva propisala za one koji dolaze u Britaniju s kontinenta ili čak i šire jer nije tajna kako našu reprezentaciju nerijetko prate navijači iz Australije koji imaju daleko povoljnije mjere pri ulasku na teritorij Ujedinjenog kraljevstva, ali i iz SAD-a i Kanade.

Procijenjuje se kako će na tribinama Wembleya biti između 300 i 500 hrvatski navijača što je naravno daleko manje nego li bi ih bilo u normalnim okolnstima, no najvažnije je što naša reprezentacija neće ostati bez podrške. Možda naši fanovi neće moći pjevati onu popularnu navijačku pjesmu "Je.... koliko nas ima", ali nas ima u Londonu bez obzira na sve prepreke koje je trebalo svladati kako bi se do njega došlo.

Inače, oko stadiona vladalo je uobičajno razloloženje. Navijači su zajedno pjevali, družili se i pijuckali pivo. Dan je još bio mlad, a nadamo se kako će takvo prijateljsko ozračje ostati i nakon što se malo dublje zaviri u limenke piva. Inače, navijači su imali striktno vrijeme ulaska na stadion koje im je pisalo na ulaznicama. Za određene tribine vrijedilo je drugačije vrijeme ulaska, a takve su mjere uvedene kako bi se izbjegle gužve na ulazima zbog epidemioloških mjera. D. Keler

Najčitanije iz rubrike