Regija
GRADI SE KRUŽNI TOK

Učenici će biti sigurniji na putu u OŠ A. Bauera
Objavljeno 8. lipnja, 2021.
Investitor su Hrvatske ceste, a najavljeno je kako bi posao trebao završiti do sredine rujna

Jedan od komunalnih projekata o kojemu se već godinama priča u Vukovaru, gradnja kružnoga toka kod Osnovne škole Antuna Bauera, napokon je dospio u fazu konkretne realizacije.



Naime, riječ je o lokaciji (križanju više prometnica) kod dvorišta škole, pa su učenici i zaposlenici prisiljeni doslovno po izlasku iz dvorišta kročiti na prometnicu koja je već dugo iznimno frekventna, uključujući i teretna vozila. Kako je sigurnost građana, u ovom slučaju ponajprije djece, na prvom mjestu, ne čudi što su mnogi Vukovarci postavljali pitanje gradskim vlastima kada će taj problem biti riješen, a nerijetko su isto pitanje čelnicima Grada u prošlom sazivu Gradskog vijeća Vukovara postavljali i vijećnici iz različitih političkih stranaka.

Polovinom veljače na jednoj od sjednica gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je u suradnji s Hrvatskim cestama proveden postupak javne nabave te je s tvrtkom Cestorad ugovoren posao kružnoga toka kod škole kao i saniranje okolnih cesta koje vode k njemu. Najavio je i početak radova, što se u praksi pokazalo točnim, pa su trenutačno radovi u punom zamahu, a Vukovarci su djelatnike Cestorada mogli i u subotu vidjeti na terenu. U tijeku su radovi na pješačkim stazama te izvođenju nove vodovodne mreže na Trgu Matije Gupca i u Ulici A. Šenoe, kao i izvođenje radova na parkiralištima i pješačkim stazama u Ulici Antuna Augustinčića.

Ukupna je vrijednost radova nešto više od 5,5 milijuna kuna, investitor su Hrvatske ceste (jer je riječ o državnoj cesti), s tim da je definirani rok za izvođenje radova pet mjeseci, što znači kako bi do početka iduće školske godine učenici, nastavnici i zaposlenici škole trebali imati adekvatno riješen pristup zgradi. Prema Penavinim riječima, radi se o iznimno važnom projektu koji je na sjednici Vlade Republike Hrvatske krajem 2016. godine, na inicijativu Grada Vukovara, uvršten u Program obnove komunalne infrastrukture grada na Dunavu.

- Proteklih smo godina imali brojne upite građana; roditelja učenika koji pohađaju OŠ Antuna Bauera. Svjesni smo kako će realizacija ovog izuzetno važnog projekta djeci olakšati, a ono što je najvažnije, i omogućit siguran pristup školi - rekao je.

Ravnatelj OŠ Antuna Bauera Zlatko Milić izrazio je zadovoljstvo što su radovi započeti, istaknuvši kako će, prije svega, po njihovom okončanju biti uvelike povećana sigurnost učenika pri dolasku u školu i odlasku iz nje.

Ovu školu pohađa 280 učenika, no u istoj je zgradi organizirana i nastava za oko 200 učenika OŠ Nikole Andrića, koja je u procesu obnove, pa zajedno očekuju kako će sukladno potpisanom ugovoru između izvođača i investitora radovi biti gotovi polovinom rujna.

Dragana Korpoš

5,5 milijuna kuna ukupna vrijednost projekta koji će učenicima omogućiti siguran pristup školi
GRADIT ĆE SE I NOVA PARKIRNA MJESTA
Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša, izjavio je prilikom nedavnog obilaska radova kako rekonstrukcija ceste obuhvaća i zamjenu vodovodnih instalacija gdje je do sada bio azbestni cjevovod te rješenje parkirnih mjesta, s tim da će Grad Vukovar započeti s projektom izgradnje dodatnih parkirnih mjesta na toj lokaciji. Projekt je bitan i za ulice Vanje Radauša i Frana Kršinića iz kojih za sada ne postoji adekvatan prilaz, odnosno prijelaz prema školskom objektu preko državne ceste.
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike