Sport
NOVA TITULA NA MAČKAMAMI

U dvorani uhvaćen zalet za osvajanje prvenstva i Kupa
Objavljeno 2. ožujka, 2021.
Nakon sjajnih izdanja na malom terenu, nogometašice Osijeka pune ambicija se vraćaju na onaj veliki

Više nijedan državni trofej ne nedostaje u vitrinama ŽNK-a Osijek! Dva ovosezonska veće specifične težine treba vratiti kući za što je osvajanje Futsal lige u organizaciji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza dobar temelj, odnosno zalet.

U debitantskom nastupu u konkurenciji devet malonogometnih ekipa popularne osječke "zečice" bile se najdojmljivije i najdiscipliniranije budući da im osim naslova prvaka pripao i pokal za fair-play, ali i jedina pojedinačna nagrada iz ruku glavnog instruktora HNS-a Petra Krpana uručena Loreni Balić koja je s 37 pogodaka bila najbolja strijelkinja toga zimskog dvoranskog natjecanja. U tome su redoslijedu i sljedeće dvije Osječanke jer je Kristina Nevrkla zabila 26, a kapetanica Izabela Lojna 20 pogodaka. Tri u nedjeljnoj uzvratnoj finalnoj utakmici protiv MC-a Plus iz Svete Nedelje nisu dodani jer su vrednovani samo učinci iz osnovnog dijela prvenstva u kojem su Osječanke porazile svih osam protivnica i u doigravanje četiri najuspješnije ekipe ušle s prve pozicije. Osiguravajući si time uzvratne (polu)finalne susrete na domaćem terenu što se ispostavilo presudnim budući da su štićenice trenera Marijana Vuke i Vanje Kovača narušile maksimalni učinak izgubivši prvi finalni susret u Novakima rezultatom 5:2. Pomalo neočekivano jer je ipak iskazana veća kvaliteta bila u taboru zimus pojačanih Osječanki kojima su to definitivno morale priznati i do nedjelje prvakinje Futsal lige HNS-a iz Svete Nedelje koje su već nakon nepune četiri minute čiste igre spoznale da će trofej ostati u slavonskoj metropoli. Tada su "zečice" već imale potrebnih 3:0 koji su do odmora narasli na plus pet, a na kraju i devet (11:2) iako su u međuvremenu gošće probudile nadu u čudo, ali se to jednostavno nije moglo dogoditi. Za što su se, osim trostruke strijelkinje Lojne, konkretno još pobrinule Balić, Mateja Bulut i Mejrema Medić s dva postignuta pogotka, a do 11 po jedan su još dodale Maria Kunštek i najiskusnija Nevrkla. Tomu treba dodati da je vratarka Maja Belaj obranila pregršt teških udaraca i djelovala iznimno samopouzdano tako da je najuspješniji ženski nogometni kolektiv u Hrvatskoj odgovarajuće riješio pitanje čuvarice mreže. U međuvremenu popunio i prazninu na sredini terena koju će na proljeće pokrivati bosanskohercegovačka i hrvatska reprezentativka Medić, odnosno Anela Lubina obje pristigle iz najvećeg konkurenta Splita kojem je potonja bila višegodišnja kapetanica!

- U našem klubu vlada gotovo obiteljska atmosfera. Bilo je tako ranije, a bit će i u buduće jer bez nje nema i ne može biti rezultata kojem težimo tako da igračice koje nisu karakterne budu brzo eliminirane neovisno o kvaliteti. Mejrema i Lu imaju sve što nam je trenutačno potrebno te vjerujem da smo sada posve spremni i pokriveni kompletni državni primat vratiti u Osijek. Sudjelovanje i osvajanje Futsal lige HNS-a stoga je višestruko dobrodošlo te će se to preliti i na veliki teren. Nismo uspjele pobijediti u svih 12 utakmica, ali smo u zadnjoj dokazale da smo jače od svih te da inače vrlo solidna ekipa MC Plusa nema što tražiti kada smo na gornjoj granici mogućnosti - istaknula je MVP natjecanja Lojna prepričala sjajnu dvoransku zavšnicu.

Dražen Lekšan
Kolekcija državnih trofeja sada je na osječkom igralištu, na Bosutskom, potpuna
POJAČANJA
Mejrema Medić I Anela Lubina su ove zime stigle iz najvećeg osječkog konkurenta Splita i u Futsal ligu su ostavile odličan dojam te potvrdile kako će biti prava pojačanja Osijeku koji u nastavku Prve hrvatske ženske nogfometne lige ima velika očekivanja. Želja je vratiti naslov prvaka, ali i trofej Kupa u vitrine osječkog igrališta Mačkamama.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike