Sport
SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Zrinski Osječko 166 na stadionu u Osijeku danas od 17 sati čeka susjeda iz Bijelog Brda
Današnjim utakmicama u Osijeku (Zrinski Osječko 1664 i BSK) te onom u Sesvetama, gdje istoimeni domaćin dočekuje Jarun kreće 27. kolo SuperSport Prve nogometne lige. Utakmica između Zrinskog i BSK-a na stadionu Gradski vrt trebala se igrati u subotu, ali netko pametan je shvatio da u istom terminu na Opus Areni NK Osijek dočekuje Istru 1961, tražio od HNS-a novi termin, i slavonski obračun se igra dan ranije od predviđenog, ovog petka od 17 sati.

Zrinski Osječko 1664 drži vrh prvoligaškog poretka, ali momčadi Igora Budiše nije lagano. Šibenik je opasan lovac, ima svega dva boda manje i samo čeka kiks "pivara" kako bi preuzeo vodstvo. Nije lako igrati pod takvim pristiskom, ali trener Zrinskog Igor Budiša ne voli tu temu.

- Ne volim pričati o pritisku, pokušavam ga maknuti s moje momčadi, mi radimo, treniramo i pripremamo se ne gledajući ništa oko sebe. Kad izađemo na teren imamo samo jedan cilj, biti što bolji i pobijediti, uopće nas ne zanima kako naši rivali prolaze, kaže Budiša.

Možda ga ne zanima kako prolaze, ali zanima ga kako igraju. U četvrtak smo uhvatili Budišu upravo prije negoli je išao analizirati prednosti i mane u igri bjelobrdske momčadi.

- Ovo je lokalni derbi, momčadi se jako dobro poznaju, gledaju oni nas, mi njih, neće tu biti nekog iznenađenja. Mi se za svakog suparnika pokušavamo što bolje spremiti, iskoristiti sve njegove mane u igri.

I ta sprema im ide odlično, jer nema puno momčadi koje su ovo prvenstvo uzele bodove Zrinskom.

- Naš je cilj jasan, u svaku utakmicu ući sa sto posto motiva i snage, bacati se ako treba i na glavu, samo kako bismo uzeli bodove. Kad igramo s nekim od Slavonaca u prvenstvu, BSK-om, Cibalijom ili Vukovarom, onda je to još posebnija utakmica, a motiv još veći.

Tako će biti i u današnje popodne?

- Naravno, BSK je dobar sastav, jako dobro igraju ovoga proljeća, imamo respekt prema njima, ali vjerujem u svoju momčad i našu pobjedu.

Zrinski si u borbi za naslov prvaka ne smije priuštiti neki kiks, jer to znači da bi mogao biti svrgnuti s čela poretka.

- Pa što i ako se dogodi kiks - uzvratio je Budiša.

- Ponavljam, dobra smo momčad, uvijek kod dečki koji nose ovaj dres želim vidjeti pravu energiju, pobjednički duh, enromnu želju za pobjedom. Samo na taj način možemo doći do svoga cilja. Do sada nam je dobro išlo, nadam se da će se i nastaviti - kazao je Budiša, koji protiv BSK-a neće moći računati na ozlijeđenog Jajala i kartoniranog Svržnjaka. No ti izostanci ne bi smjeli pokvariti plan i računicu Crvenih, koji vjeruju da će BSK poslati kući bez ičega.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike