Regija
NOVE ENERGETSKE OBNOVE

Ulaganja vrijedna 3,4 milijuna kuna
Objavljeno 16. siječnja, 2021.
Grad Donji Miholjac planira obnoviti nekadašnju vojarnu i zgradu u kojoj su CZSS, HZZ i HZZO
DONJI MIHOLJAC

U sklopu projekta energetske obnove objekata javne namjene koji provodi Grad Donji Miholjac, a koji se financira i sredstvima iz EU fondova, u planu su dva gradska objekta koja se nalaze u Vukovarskoj ulici.

Riječ je o projektu obnove zgrade u Vukovarskoj 7, u kojoj je smješten Centar za socijalnu skrb, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, te o projektu obnove zgrade bivše vojarne u Vukovarskoj 9, čiji su korisnici različite gradske udruge.

Projektna dokumentacija je spremna i čeka se javni poziv za sufinanciranje iz europskih fondova koji će raspisati Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prema riječima gradonačelnika Gorana Aladića, ukupno su planirane investicije obnove u iznosu od približno 3,4 milijuna kuna. Uz europska i nacionalna sredstva, izvor financiranja energetske obnove zgrada bit će i gradska proračunska sredstva.

- To su objekti u vlasništvu Grada za koje je izrađena potrebna dokumentacija i spremni smo ih prijaviti na javni poziv za sufinanciranje kada bude objavljen. Želja nam je energetski obnoviti te dvije zgrade koje su u prilično lošem stanju. Ponajprije je loša krovna konstrukcija, ali i vanjska stolarija. Radovi na zgradi u Vukovarskoj 7 procijenjeni su na 1,2 milijuna kuna, a na zgradi u Vukovarskoj 9 na gotovo 2,2 milijuna kuna – objasnio je gradonačelnik Aladić i dodao da energetska obnova donosi višestruku korist – od energetske učinkovitosti do racionalnog trošenja resursa u budućnosti.

Osim smanjenja računa za energente, zgrade s novim krovom, stolarijom i fasadnom izolacijom pretvorit će se u ugodne prostore za njihove korisnike.

- Energetska učinkovitost je važna jer ne samo da dobijemo uređene objekte nego i objekte koji štede energiju i tako smanjuju utrošak sredstava iz proračuna - istaknuo je gradonačelnik Aladić.

Snježana Fridl
PUNO NAPRAVLJENO
U Donjem Miholjcu je završena energetska obnova objekta kuglane i Osnovne škole Augusta Harambašića te pripadajuće nastavno-sportske dvorane, a dovršava se obnova zgrade Policijske postaje. Vrijednost projekta energetske obnove kuglane iznosila je oko 620.000 kuna, a osnovne škole nešto više od 7 milijuna kuna. Radovi na zgradi policije stoje gotovo 5 milijuna kuna.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

Najčitanije iz rubrike