Osijek
DODJELJENA PRIZNANJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Za životno djelo nagrađeni Kolenić, Mesić i Šulovnjak
Objavljeno 30. prosinca, 2020.

Skromnije nego ranije, što zbog epidemioloških mjera, ali i u svjetlu posljedica razornog potresa koji je pogodio dio Hrvatske, u velikoj vijećnici Osječko-baranjske skupštine uručena su najviša priznanja Osječko-baranjske županije. To su Nagrada i Povelja humanosti Osječko-baranjske županije.

Nagrade Osječko-baranjske županije za životno djelo, javna priznanja za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak određenog područja djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajan doprinos razvitku određene djelatnosti te trajno dobro od značaja za Županiju, dobili su prof. dr. sc. Ljiljana Kolenić (u području znanosti), Đuro Mesić (tjelesna kultura i sport) te Milan Šulovnjak (tehnička kultura).

Dobitnici su godišnje Nagrade, u području znanosti, prof. dr. sc. Miljenko Brekalo za uspješnu i istaknutu znanstvenu djelatnost u području humanističkih znanosti i njezinu primjenu koja je rezultirala znanstvenim radovima i razvitkom ovog područja znanosti, potom Dean Kopri u području prosvjete za zapažene rezultate u stručno-pedagoškom radu i promicanju glazbene kulture, te u području tehničke kulture Mario Slivka za iznimne uspjehe u stručnom i pedagoškom radu na tehničkom odgoju i obrazovanju djece i mladeži.

Povelju humanosti, javno priznanje za humana djela učinjena na području Osječko-baranjske županije, dobili su Milan Pušić, Ivana Erdeg, Renata Čete i Zdenko Čarapar, članovi Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije, Zvonko Horvat i Zvonko Popović.

Priznanja su im dodijelili Dragan Vulin, predsjednik Županijske skupštine, i Goran Ivanović, saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora za priznanja.

- Za mnom je 41 godina znanstvenog, ali nastavnog rada, jer sve što sam pisala, pisala sam za svoje studente, tako je i na njima dio moje zahvalnosti za ovu nagradu - rekla je u ovoj prigodi prof. Kolenić, koja je zahvalila u ime svih nagrađenih.

- Ova je nagrada za 21 veterana Vojne policije 68. bojne, člana naše udruge koji su sebe davali u Domovinskom ratu, a sada u miru pomažu, volontiraju i humanitarno djeluju - izjavio je Josip Šeri, dopredsjednik Udruge veterana Vojne policije. D. Kuštro

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike