Regija
NAKON ZARAZE KORONAVIRUSOM PREMINUO LIJEČNIK IZ ČAČINACA

"Dr. Vejić bio je prijatelj svakom svom pacijentu"
Objavljeno 2. prosinca, 2020.

Dr. Stevo Vejić iz Čačinaca preminuo je u osječkoj bolnici. Bio je dugogodišnji liječnik u  Domu zdravlja Čačinci, branitelj, ranjen je u Domovinskom ratu, ali nije želio u mirovinu jer je volio pomagati pacijentima. Bolovao je od koronavirusa, zbog čega ga je u ordinaciji mijenjala dr. Željka Perić, no nije potvrđeno je li od korone i preminuo. I kao liječnik i kao čovjek bio je omiljen u svom mjestu, osim posla u ordinaciji redovno je išao i u kućne posjete.

- Malo tko se u našim Čačincima upisao u osobnu kartu tolikom broju mještana kao naš doktor Vejić. Više od 25 godina nesebično je brinuo, liječio, suosjećao i bio prijatelj svakom svom pacijentu. Izgubili smo ljudsku i intelektualnu veličinu koju smo često uzimali zdravo za gotovo, a koju će biti jako teško zamijeniti. Dragi mještani općine Čačinci, dragi pacijenti i prijatelji doktora Steve Vejića, svi koji se niste uspjeli oprostiti od dragog nam doktora, a željeli biste mu uputiti još nekoliko riječi, moći ćete ih upisati u Knjigu žalosti koja će i danas biti izložena u Hrvatskom domu kulture u Čačincima do 16 sati. Zbog epidemioloških mjera, posljednji ispraćaj će biti u krugu obitelji. Dragi doktore, dragi prijatelju, dragi Čačinčaninu neka ti je laka hrvatska gruda koji si i u ratu branio. Iskrena sućut obitelji!, poručili su iz općine Čačinci.

Načelnik općine Mirko Mališ također je biranim riječima govorio o dr. Vejiću:
- Liječnik, prijatelj, ljudina jednom riječju. Radio je maksimalno za svoje pacijente, borio se za njih sve dok nije obolio od te nesretne korone. Hvala mu od srca za sve što je učinio za svakog mještana naše općine i za samu općinu, rekao je Mališ.

Mnogi su se njegovi pacijenti i mještani opraštali od voljenog doktora i putem društvenih mreža.
- Dragom prijateljstvu iz djetinjstva, čovjeku s kojim sam momkovao, s kojim sam dijelio kifle i bureke, i na kraju čovjeku koji je liječio, uz mene, i moga oca i majku. Doktore Stevo, prijatelju, hvala ti za sve! počivaj u miru Božjem!, napisao je njegov dugogodišnji prijatelj Mato Pavić iz Čačinaca te dodao još nekoliko riječi o velikom životnom dijelu dr. Vejića:
- Bio je u 132 brigadi i zamjenjivao je dr. Čorića. Došao je u N.Selo i odmah drugi ili treći dan bio je ranjen u ruku od 120 mm granate. Nastavio je raditi u civilstvu i do zadnjeg trenutka bio na raspolaganju svojim mještanima. Izuzetno kvalitetan čovjek, za pomoći čovjeku bio je na raspolaganju 25sati dnevno, napisao je Pavić. 


 Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike