Sport
BRANKO VRGOČ, NOGOMETAŠ ANORTHOSISA

Šifo i ja smo željeli Osijek,
na žalost, to se izjalovilo
Objavljeno 23. rujna, 2020.
Bivši stoper bijelo-plavih od prošlog je ljeta član ciparskog kluba

Plan je bio s Brankom Vrgočem napraviti intervju uoči utakmice 3. pretkola Europske nogometne lige između Osijeka i Anorthosisa, kluba čiji je taj nekadašnji stoper bijelo-plavih član od prošle godine.

Na žalost, plan se izjalovio. Ciparska će momčad tako u četvrtak u Basel pa će Vrgoč biti u svojevrsnoj osvetničkoj misiji, s obzirom na to da je švicarski klub zaustavio Osijekov eurposki put ove sezone. Ciparski Anorthosis i nije baš najbolje krenuo u sezonu. U nedjelju su poraženi kod kuće u derbiju s Apollonom (1:3), a prije toga su remizirali također na svom terenu u još jednom derbiju kola, s Omonijom.

- To su bili susreti u kojima smo planirali puno više, ali radi se o ponajboljim ciparskim klubovma. Omonia je izbacila Crvenu zvezdu i još uvijek je u igri za plasman u Ligu prvaka. Mi smo, inače, s Omonijom prije prekida prvenstva imali isti broj bodova, ali je odlučeno da oni zbog boljeg međusobnog omjera igraju kvalifikacije za Ligu prvaka, a mi Europske lige, u kojoj je osim nas još uvijek živ i Apollon. Čeka ih domaći susret s Lech Poznanom.

U oba je susreta Vrgoč bio u momčadi. Zanimljivo stoperski par u Anorthosisu čine Hrvati. Uz Osječanina tu je i bivši hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld.

Sve je moguće
- Baš smo se Šifo i ja razveselili kada smo vidjeli mogućnost da bismo mogli igrati s nekim hrvatskim klubom. Posebno bi to meni bilo iskustvo, jer bih igrao protiv svoga kluba. Na žalost, to se neće dogoditi.

Bez obzira na to što se radilo o potencijalnim suparnicima, pratio je susret Osijeka i Basela.

- Ha, što reći drukčije a da već nije analizirano. Basel je puno bolje odigrao prvo poluvrijeme, Osijek se, čini se, kasno probudio. Istina, nije Basel kao prije desetak godina, ali je to momčad koja je prije manje od dva mjeseca igrala četvrtfinale Europske lige. Nije mala stvar ni s njima igrati otvorenu utakmicu.

Može li Anorthosis "osvetiti" Osijek?

- Mi sigurno moramo pronaći način da podignemo formu, a to je moguće jednom dobrom europskom utakmicom. Igramo u gostima, ali nema gledatelja, pa to više nikome i nije neka posebna prednost. Vidite i sami, dosta je iznenađenja, igra se samo jedna utakmica i sve je moguće.

Vrgoč je na Cipar stigao prošlog ljeta, nakon tri sezone u izraelskoj Maccabi Netanyji.

- Imao sam tamo ugovor još godinu dana, ali sam imao dogovor s trenerom da, ako dođe neka dobra ponuda, mogu otići i ranije. Mislim kako nisam pogriješio, čak mislim da sam odabrao dobar trenutak za odlazak. Došao sam u klub koji igra Europu i ima velike ambicije. Liga je dosta jaka, puno je stranaca, a ono što nedostaje u usporedbi s Izraelom je infrastruktura. Stadioni su lošiji nego u Izraelu.

Ketsbaia cijeni Hrvate
Trener u Anorthosisu mu je nekad legendarni gruzijski nogometaš Temuri Ketsbaia. Navijači Dinama dobro su ga zapamtili u dresu Newcastlea.

- Dobar je lik. Njeguje svoj poseban stil, dosta polaže na tjelesnu pripremu, traži borbu cijelo vrijeme, a takav je bio i igrač. Inače, jako cijeni Hrvate i hrvatski nogomet.

Ima li još osim tebe i Schildenfelda Hrvata na Cipru?

- Ima ih dosta u ligi. Živim u Larnaci, a blizu mene je jedno manje mjesto, Psevdas, gdje je u klubu u Drugoj ligi trener-igrač Danijel Pranjić, a u momčadi, mislim, ima šest Hrvata. Nemamo se baš prilike vidjeti, tako da slobodno vrijeme nakon treninga uglavnom provodim sa Šifom, onako klasično hrvatski, po kavama. Ovdje je prava mediteranska klima, ugodan je život, naravno, sa svim prednostima i nedostatcima, kakvih imaju svi gradovi i mjesta na kugli zemaljskoj. Kada sam dolazio, potpisao sam ugovor na dvije godine. On mi istječe na kraju sezone, ali ima vremena za rješavanje tih stvari - zaključio je Osječanin na Cipru.

Krešimir Lacković
Branko Vrgoč

igrač Anorthosisa

Ciparska je liga dosta jaka, puno je stranaca, a ono što nedostaje je infrastruktura. Ona je ipak malo lošija
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike