Sport
EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Boksač iz Slavonskog Broda, 22-godišnji Gabrijel Veočić, sjajno je otvorio nastup na Europskom prvenstvu u Beogradu. U meču šesnaestine finala poluteške kategorije do 80 kilograma svladao je Murada Allahverdijeva iz Azerbajdžana sudačkom odlukom s 5:0.

Veočić je uvjerljivo kontrolirao meč od početka do kraja, mijenjao gardove i zbunjivao suparnika, pogađao ga munjevitim kombinacijama iznenadnih udaraca, a u prvoj rundi, nakon jedne uspjele serije, Allahverdijev je posrnuo i sudac mu je morao dati predah brojanjem. Pobjeda protiv kvalitetnog i opasnog suparnika već na startu Europskog prvenstva nijednog trenutka nije bila u pitanju.

Veočiću je to drugi trijumf u karijeri nad odličnim predstavnikom Azerbejdžana, kojeg je jednoglasnom odlukom pobijedio i prošle godine u polufinalu Europskih igara u Krakovu kada su se obojica kvalificirala za Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. Brođanin će se u subotu u osmini finala boriti protiv drugog nositelja na EP-u, Španjolca Gazimagomeda Jalidova Gafurova, s kojim se dosad dvaput susretao u karijeri. Hrvatski boksač jednom je pobijedio, a jednom bio poražen. Podsjetimo, u subotu prvi meč na Euru ima i osječki boksač Luka Pratljačić u superteškoj kategoriji +92 kilograma. Osječanin nije imao sreće sa ždrijebom u Beogradu, jer ga u 1. kolu čeka najteži mogući izazov - Mahammed Abdullayev iz Azerbejdžana. Mahammed je lani bio finalist Europskih igara na kojima se kvalificirao na Igre u Parizu, a na SP-u u Beogradu 2021. osvojio je brončanu medalju. Luka je 2019. boksao s njim u četvrtfinalu Euru U-22 u Vladikavkazu i jednoglasno izgubio. Azerbejdžanac je odličan boksač, ali Pratljačić je u Beograd otišao s velikim ambicijama.

Prije slavonskog dvojca u ring će danas od hrvatskih predstavnika Gabriel Debanić u srednjoj kategoriji do 75 kg, koji u osmini finala boksa protiv Talijana Reme Salvatija. H/I. Li.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

I U MAKSIMIRU TRLJAJU RUKE

Olmo bi najradije kući

Najčitanije iz rubrike