Sport
NAVIJANJE NA DALJINU

Dolazak novog trenera i
pobjeda nad Rijekom su
nas sve ponovno pokrenuli
Objavljeno 17. rujna, 2020.

Vezani članci

2. PRETKOLO EUROPSKE LIGE: TRENER BIJELO-PLAVIH PUN OPTIMIZMA

Osijek se u Gradskom vrtu nikoga ne boji

Tako blizu, a tako daleko bit će i večeras navijači Osijeka od svojih ljubimaca tijekom utakmice s Baselom. Susreti u europskim nogometnim natjecanjima i dalje se igraju bez nazočnosti navijača na tribinama, a zbog stroge UEFA-e i kako se ne bi riskirala kazna, ovaj put neće biti postavljen videozid u Wilsonovoj ulici, što je bio slučaj tijekom utakmice posljednjeg prošlosezonskog kola s Lokomotivom, ili u neposrednoj blizini poput prostora na pomoćnom igralištu, tzv. Speedwayu. Zbog epidemioloških mjera većeg organiziranog okupljanja navijača neće biti, susreti će se masovnije gledati uglavnom na terasama osječkih kafića u svim gradskim i prigradskim četvrtima. Najviše navijača večeras se očekuje u Tvrđi, gdje će biti postavljen videozid, pa će se utakmica moći pratiti s terasa svih pet kafića koji se nalaze na Trgu Svetog Trojstva. Dosta navijača pratit će utakmicu u neposrednoj blizini Gradskog vrta po kafićima u Divaltovoj ulici. I ovaj put za Osijek će se navijati i u cafe-baru Porto u Tenji. Tako je uvijek kada bijelo-plavi gostuju, a tako je nažalost i u posljednje vrijeme pod novim normalnim okolnostima, kada Osječani igraju domaće utakmice.

- Mislim kako su dolazak novog trenera i pobjeda nad Rijekom sigurno podigli igrače, ali i atmosferu među navijačima. Kao da smo se svi skupa ponovno pokrenuli. Zato večeras očekujem pobjedu - rekao je Milan Korman, navijač Osijeka i vlasnik CB Porta.

Dio navijača susret će gledati u toplini obiteljskog doma.

- Najvjerojatnije ćemo se okupiti kod prijatelja kod kuće. Što očekujem? Pobjedu u 90 minuta. Gradski vrt mora biti mjesto gdje nitko ne može biti favorit osim Osijeka - rekao je vjerni navijač osječkih nogometaša Samir Mazić Kobra.

Optimizam ne napušta ni pripadnike Kohorte, i to one najstarije generacije.

- Nažalost, nećemo moći biti na tribinama, ali utakmica će se gledati. Pobjeda nad Rijekom dala nam je krila. Očekujem stoga i večeras pobjedu i prolazak - rekao je Ivica Polih Ita, prekaljeni navijač, jedan od najiskusnijih "kohortaša".

Sličan broj "utakmica u nogama" ima i Zoran Varga, u navijačkim krugovima poznat kao "Zoki otrov". Za njega i njegovu obitelj ovo je veliki tjedan, a vjeruje da će se dobrom igrom i rezultatom uklopiti i nogometaši Osijeka.

- U subotu mi se udaje kći. Prolazak Osijeka bio bi lijep dar, ali i odličan uvod u veliki vikend za moju obitelj - rekao je Zoki, koji se kao i svi navijači Osijeka nada skorom povratku na tribine. K.Lacković
Najviše navijača večeras se očekuje u Tvrđi, gdje će biti postavljen videozid na Trgu Svetog Trojstva
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike