Sport
ODBOJKAŠICE HRVATSKE TESTIRALE FORMU

Nakon dvije provjere
izbornik skratio listu
Objavljeno 10. kolovoza, 2020.
Ušle su mlade odbojkašice juniorske reprezentacije Hrvatske u šesti pripremni tjedan za skorašnje Europsko prvenstvo, koje se igra u Osijeku i Zenici. Izabranice Saše Ivaniševića kompletan program odrađuju u gradu na Dravi, dvorana Gradski vrt njihov je drugi dom već duže vrijeme, u kojem se itekako marljivo radi. Nakon treninga na red su napokon došle i prijateljske provjere, koje nije bilo lako dogovoriti s obzirom na situaciju oko koronavirusa. No Slovačka se također priprema za eurosmotru (članice zeničke skupine), stoga su i one pronašle načina kako sigurno doći do Slavonije i testirati trenutnu formu. U dvije utakmice domaćin je upisao pobjede u pet setova, što je dobro ohrabrenje za Prvenstvo, koje počinje 22. ovog mjeseca.

- Dogovorili smo da oba dvoboja odigramo u pet setova. Prvi smo zapravo dobili sa 3:1 (onda igrali još jedan), a samo 20 sati poslije dobro smo reagirali nakon 2:2 u setovima i dobili onaj odlučujući. Puno sam toga isprobavao i mijenjao, posebno u drugom dvoboju, jer sam htio sve raščistiti kako bih skratio popis za dodatna dva imena - rekao je Ivanišević, koji je na okupljanju imao 16 reprezentativki. Prva je otpala, još prije deset dana, Veronika Budimir, a sada je potvrđeno da na EP-u neće zaigrati Mara Štiglić i Petra Dugandžić. Petra je inače libero Čepina, kojoj boravak u reprezentativnom okruženju sigurno nije teško pao bez obzira na rasplet, koji nije neočekivan. Na pripremama su bila čak tri libera. Stoga ima i dobra vijest, a to je da će u Gradskom vrtu u nacionalnom dresu igrati libero Osijeka, Mia Kainz, a, vjerujemo, i njezina klupska suigračica Dijana Karatović. Konačan popis od 12 imena znat će se tjedan uoči starta Prvenstva.

Prije toga mlade Hrvatice imat će još dva testa, sljedećeg vikenda u Gradskom vrtu trebale bi se pojaviti odbojkašice mađarskog prvoligaša Kaposvara. Kao i dvoboji sa Slovačkom, bit će zatvoreni za javnost, a još prije je potvrđeno da će se kompletno Prvenstvo igrati bez gledatelja.
N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike