Regija
POTPISAN SPORAZUM O SUFINANCIRANJU

Za školu i dvoranu 50,4 milijuna kuna
Objavljeno 30. lipnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC


Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potpisali su jučer u Donjem Miholjcu sporazum o sufinanciranju gradnje srednje škole i pripadajuće nastavno-sportske dvorane. Ukupna vrijednost nove škole i dvorane iznosi 50.426.896 kuna, a uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje će izdvojiti oko 40 milijuna kuna, gradnju će pomoći Osječko-baranjska županija i Grad Donji Miholjac sa po pet milijuna kuna.


- Zahvaljujem ravnatelju škole, gradonačelniku i županu na inzistiranju da ovu školu sagradimo. Sjećam se da me je tri mjeseca nakon što sam postala ministrica posjetila delegacija s kompletnom dokumentacijom o stanju stare škole i dokazima da ona nije primjerena za rad - istaknula je ministrica Divjak dodajući kako je projekt gradnje donjomiholjačke srednje škole, zajedno s projektom obnove i gradnje Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru, ujedno bio i razlog zašto su išli u izmjenu Zakona o odgoju i obrazovanju 2018. godine, a kojim je omogućeno da Ministarstvo može ulagati u škole koje su nesigurne za učenike i nastavnike.


- Sigurna sam da ćemo za dvije godine imati prilike otvoriti ovu školu - najavila je ministrica.
Župan Ivan Anušić istaknuo je da je postojeća zgrada srednje škole u Donjem Miholjcu u najlošijem stanju od svih srednjih škola u Hrvatskoj i da je Vlada s razlogom odobrila financiranje gradnje nove škole. S. Fridl
Radovi trebaju završiti do travnja 2022.
Prema riječima donjomiholjačkog gradonačelnika Gorana Aladića, završetak gradnje škole i dvorane planiran je do travnja 2020. godine. ‘‘Prošlog tjedna imali smo koordinacijski sastanak i svi su iskazali zadovoljstvo učinjenim do sada, uz nadu da će se tim tempom nastaviti i dalje. Prema riječima izvođača, radovi su čak i malo ispred zadanog plana‘‘, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Aladić. Istaknuo je kako je zbog dugogodišnje tradicije školstva i neuvjetnosti za nastavu gradnja nove školske zgrade i dvorane bila više nego potrebna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike