Sport
HRVATSKI PREMIER TENIS

U Osijeku se stvaraju i parovi za OI u Tokiju?
Objavljeno 1. lipnja, 2020.
Moguće je da ćemo dobiti odgovor na pitanje tko će krenuti po olimpijsko odličje sljedeće godine

Nikada se valjda u povijesti nije dogodilo da se na jednom mjestu nađu svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice. Ne samo aktualni nego i posljednjih nekoliko desetljeća. Upravo će to biti slučaj od 4. do 7. lipnja u Osijeku, kada će se održati Hrvatski Premier Tenis. Bit će to prvi događaj u Osijeku nakon stanke zbog koronavirusa. Svim tenisačicama i tenisačima bit će to prvi mečevi. Stoga, svi s nestrpljenjem očekuju izlazak na zemljani teren Perivoja kralja Tomislava u Osijeku.


- U kontaktu sam sa svim igračima, svi treniraju i spremni su. Iako smo imali dugačku pauzu, posljednjih nekoliko tjedana svi smo ponovno na terenima, i svi jedva čekamo ponovno igrati. Posljednjih tjedan dana i kod mene se probudila ona glad za poenima i treninzima koja je uobičajena u svjetskom tenisu kada se pripremamo za pojedine turnire, rekla je Donna Vekić na press konferenciji.


Još nisu poznate ekipe odnosno kako će tenisačice i tenisači biti podijeljeni. Bit će odigran po jedan set u singl meču za tenisačice, za tenisače, u parovima za muškarce i žene te u miks paru i jedan set teniskih legendi. Kakvih neće nedostajati. Uostalom, dovoljno je reći samo Goran Ivanišević, pobjednik Wimbledona 2001., ili Iva Majoli, pobjednica Roland Garrosa 1997. godine. A baš u ovo vrijeme nekako svi naši najbolji tenisači i tenisačice bili bi u Parizu. Međutim, teniska sezona je prekinuta, pa novi "zamašnjak" hvataju u Osijeku. Gdje bi se mogao igrati vrhunski tenis. Nažalost, zbog poznate situacije i još uvijek ograničenja kod okupljanja, njih ćemo moći gledati samo preko HRT-a ili na društvenim mrežama.


Osim pokazateljima u kakvoj je tko formi nakon stanke, u Osijeku bi se mogli iskristalizirati parovi, kako oni u muškoj i ženskoj konkurenciji, tako i u mješovitim parovima, koji će zastupati Hrvatsku na teniskom olimpijskom turniru sljedeće godine u Tokiju.


Na izravno pitanje Donni hoće li se u Osijeku stvarati i parovi za Olimpijske igre, kroz smijeh je, činilo se iznenađena pitanjem, odgovorila:


- Da! Da, da... Neću ništa još otkrivati, ali moj odgovor na vaše pitanje je - da.
I kombinacija je doista nekoliko. Jer osim Marina Čilića i Borne Ćorića, u Perivoju će nastupiti i Mate Pavić, koji je prije dvije godine imao prvi ranking kao igrač u parovima, a kao igrač u miksu ima dva Grand Slam naslova. U Osijeku će biti i Ivan Dodig (također osvajač Grand Slam turnira u paru) i Franko Škugor, naši Davis Cup reprezentativci, ali također odlični igrači u parovima. Stoga, okupljanje u Perivoju kralja Tomislava prigoda je za početak "kovanja" teniskih olimpijskih medalja. K.Lacković
Neće biti popuštanja
Još će malo potrajati neizvjesnost o tome koje ćemo dvoboje gledati u Perivoju kralja Tomislava, no svakako će svi gledatelji preko malih ekrana moći uživati.

- Ne znamo još kako ćemo biti upareni, ali budu li se sastali Borna i Marin (Ćorić i Čilić, nap.a), to bi mogao doista biti visok nivo tenisa. Također, sigurno je kako u međusobnom meču ni ja Ani (Konjuh nap.a), a ni ona meni neće prepustiti ni jednu loptu. Bit će zanimljivo - rekla je Donna.
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike