Regija
OTOČANI NEUGODNO IZNENAĐENI

Fortenova je oglasila prodaju zemljišta na kojem je dječje igralište
Objavljeno 27. svibnja, 2020.

OTOK - Građani Otoka nemalo su se iznenadili ovih dana kada su uz ogradu dječjeg igrališta u Kolodvorskoj ulici, nedaleko od željezničke postaje, ugledali ploču na kojoj piše kako se to zemljište prodaje, a naveden je broj mobitela na koji će zainteresirani dobiti sve potrebne informacije. Otočane je ova vijest uznemirila, jer su dječje igralište izradili i opremili oni, tj. Grad Otok, a sada netko to zemljište prodaje i mališanima oduzima prostor za igru. Pokazalo se da je prodavatelj zemljišta Fortenova grupa, a neki stariji Otočani sjetili su se da to zemljište ima neke veze s nekadašnjim PIK-om, ali onim iz vremena socijalizma, pa zaključuju kako je Fortenova grupa, "nasljednica" Todorićeva Agrokora, pomno pregledala i provjerila sve nekretnine koje su u vlasništvu nekadašnjeg PIK-a, i koje su kupnjom poljoprivrednih poduzeća prešle u vlasništvo Agrokora, a potom i Fortenova grupu. Osim zemljišta gdje je dječje igralište, u Otoku prodaju i poslovni kompleks površine od 3300 četvornih metara na ulazu u grad iz smjera Privlake, a cijena je, kako su nam potvrdili u Fortenova grupi Nekretnine, 3,8 milijuna kuna.



- Todorić i sada Fortenova grupa obrađuju već godinama tu oko nas tisuće hektara plodne slavonske i srijemske zemlje, i da nisu kadri pokloniti Otoku i otočkoj djeci tih, koliko mi procjenjujemo, nekoliko stotina četvornih metara zemlje koju je Otok uredio za igralište. Djeca se na igralištu igraju i to je mnogima jedina zabava, a sada, evo, netko će to kupiti i nema više dječjeg igrališta - ogorčeni su Otočani, i ne vjeruju da će netko poželjeti kupiti zemljište koje koriste djeca. Ogorčeni su također što se, kako kažu, uvijek pogodovalo velikim zemljoposjednicima, a oni, vlasnici OPG-ova, jedva da dobiju koji hektar, a kada ga zakupe od privatnika plaćaju velike zakupnine, zbog čega su nekonkurentni na tržištu. Misle kako je i to jedan od važnih razloga zašto mladi odlaze, jer mnogi bi ostali na djedovini i bavili se poljoprivredom kada bi dobili povoljno zemlju u zakup.



U Fortenova grupi Nekretnine kažu kako je točno da su oni postavili ploču i oglašavaju prodaju dječjeg igrališta, ali nije riječ o nekoliko stotina kvadrata nego o 1159 četvornih metara koji se prodaju za 75.000 kuna.

- Trenutačno prodajemo oko 200 nekretnina i zemljišta diljem Hrvatske, pa i dvije u Otoku - kažu u Nekretninama, ali nisu željeli otkriti ima li zainteresiranih kupaca za zemljište u Otoku.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić iznenadio se kada smo spomenuli prodaju zemljišta u Kolodvorskoj, jer nije za to znao, ali će, kaže, sve provjeriti.
Miroslav Flego

Na proaju je 1159 četvornih metara za 75.000 kuna, potvrdili su iz Fortenova grupe Nekretnine
Najčitanije iz rubrike