Regija
GRADSKO VIJEĆE POŽEGE ODLUČILO O DOBITNICIMA PRIZNANJA

Za životno djelo nagrađeni Bauer i postumno Čmelar
Objavljeno 20. veljače, 2020.
POŽEGA - Ususret Danu Požege i Grgurevu, gradski vijećnici odlučili su kome će biti uručena javna priznanja na svečanoj sjednici. To su: Vladimir Bauer, Tomislav Čmelar (posthumno), Sebastijan Dumančić, Zvonko Papac-Nota i Niskogradnja Jurčak d.o.o.


Nagrada za životno djelo dodijelit će se Vladimiru Baueru, uspješnom požeškom obrtniku, koji je znatno pridonio promoviranju običaja Grgureva kao zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra RH, a time i same Požege. Poznat je i kao Vinski kardinal koji više od 40 godina promovira kulturu pijenja vina. Nagrada za životno djelo bit će posthumno dodijeljena Tomislavu Čmelaru, dugogodišnjem kazališnom entuzijastu. Povelju humanosti primit će Zvonko Papac-Nota za dugogodišnji humanitarni rad, a osobito početkom i tijekom Domovinskog rata. Nagrada će biti uručena i Sebastijanu Dumančiću, predavaču na više međunarodnih konferencija i znanstvenih radova u području umjetne inteligencije, organizatoru Ljetne škole znanosti u Požegi. Kolektivna nagrada Grada dodijelit će se Niskogradnji Jurčak d.o.o., koja je tijekom posljednjih godine poslovala s dobiti i povećavala broj zaposlenih, kojih je trenutno 44.
Usvojen je i Zaključak Mandatne komisije u svezi sa stavljanjem u mirovanje mandata člana Gradskog vijeća Dražena Pekčeca iz osobnih razloga, kojeg će zamijeniti Renato Adžić, član Radničke fronte. B.S.T.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike