Sport
VESLANJE

Iz Rijeke medalje i u Osijek
Objavljeno 18. veljače, 2020.
Hrvatski veslači proteklog su se vikenda okupili u Rijeci, gdje je i ove godine održan “Croatia Open Indoor - Rijeka 2020”, Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima. Među rekordnih 580 veslačica i veslača iz Hrvatske, ali i Italije, Francuske, Mađarske, BiH, na riječkom je Zametu nastupila i osječka kolonija iz redova Iktusa.

Bilo je zanimljivih obračuna i rezultata, a među seniorima u kraljevskoj su utrci na 2000 metara snage odmjerila dva olimpijca, nekadašnji članovi proslavljenog hrvatskog četverca na pariće - Martin Sinković i Osječanin David Šain. Brži je bio rekorder riječkog natjecanja Sinković, koji je osvojio naslov prvaka s rezultatom 5:48.8 minuta. Martinu je ovo čak šesta titula prvaka Hrvatske na OP-u u ergometrima. Drugi je bio Matej Metković (5:59.1), a David Šain s vremenom 6:03.0 minuta bio je četvrti. Među seniorima nisu nastupila dva hrvatska veslačka reprezentativca Valent Sinković i Damir Martin.

Kod mlađih seniora u dvoranskom veslačkom natjecanju pobijedio je Slovenac Nik Krebs (5:54.3), a među Hrvatima su dominirali osječki “iktusovci” Patrik i Anton Lončarić. Patrik je s vremenom 6:01.6 bio drugi, a Anton treći (6:02.8). U toj konkurenciji nastupio je još jedan Osječanin, Ivan-Ante Grgić, i zauzeo osmo mjesto s vremenom 6:11.2 minuta. Laki mlađi senior Iktusa Marin Kovač osvojio je četvrto mjesto s vremenom 6:47.6 minuta.

Odlična je bila Luna Keretić među juniorkama. Osječanka je završila kao druga s vremenom 7:27.4, a ispred nje je bila samo Pia Grušovnjak iz Slovenije (7:24.6). Trenerica Jasminka Kraljević-Čolić u Rijeku je povela i nekoliko mlađih veslača, među kojima je najbolji bio mlađi junior Karlo Paunović s osvojenim 15. mjestom.

U Rijeci su nastupili i članovi HVK-a Baranja iz Draža, pod vodstvom trenera Tomislava Oršolića. Iris Molnar osvojila je treće mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, Hrvoje Balatinac i Dora Balić bili su četvrti među u mlađekadetskoj, odnosno kadetskoj konkurenciji. Tena Grgić je pak završila kao 15. među mlađim juniorkama. I. Li.
Najčitanije iz rubrike