Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Sad treba uzvratiti Goričanima za ono u Gradskom vrtu
Objavljeno 24. siječnja, 2020.
Vrijednosnice Osijek na zahtjevno večerašnje gostovanje (18 sati) stižu s dvije pobjede u nizu

Doživjeli su košarkaši s Drave šest poraza u do sada 16 odigranih utakmica HT Premijer lige. Od toga su Vrijednosnice Osijek triput čestitale suparniku koji ih je svladao u Gradskom vrtu. Onaj prvi, domaći poraz, još se pamti i najviše boli, iako se dogodio još početkom studenoga prošle godine.

U sklopu 5. kola, u goste je stigla Gorica koja je u pravom trileru rastužila domaće igrače, ali i njihove pristaše na tribinama. Dvije sekunde prije kraja Mislav Brzoja tricom je postavio konačnih 95:96. Brokeri su u 20 sekundi ispustili vodstvo od četiri razlike, a prije egzekucije Brzoje gosti su imali tri napadačka skoka kod 95:93, i nakon promašenog slobodnog bacanja igrača Gorice Borne Kapuste. Poslije Goričana, puni plijen iz Slavonije odnijeli su Cibona i Zadar, ali premijerni domaći poraz zaista je ostao zapamćen u osječkoj svlačionici.

- Odigrali smo u dosadašnjem dijelu sezone podosta neizvjesnih završnica koje smo u pravilu i dobivali. Trebali smo i protiv Gorice, gdje je rasplet zaista bio uzbudljiv. Imali smo kontrolu, plus četiri, ali pad koncentracije u posljednjim sekundama, gdje smo suparniku dopustili da triput šutira za pobjedu nakon napadačkog skoka. Na kraju je Gorica iskoristila naš poklon - prisjeća se trener košarkaša s Drave Domagoj Kujundžić koji će večeras u 18 sati pokušati uzvratiti istom mjerom u Velikoj Gorici. Trener Brokera ima visoko mišljenje o domaćinu koji i bolje kotira na ljestvici. Goričani su gotovo cijeli dosadašnji dio sezone odmah iza Zadra i Cibone. Ne ispuštaju treće mjesto, a za to su sigurno zaslužne i četiri pobjede u nizu. Momčad Josipa Sesara ne zna za poraz u ovoj godini, a na svom parketu ostvarila je učinak 6-2. Bodove su u prvom dijelu prvenstva odnijeli samo Split i Cibona.

- Čeka nas kvalitetna momčad koja ima iskustvo i širinu. Dodatno su se u međuvremenu još osnažili za Gospića, stoga njihov visok plasman nije nikakvo iznenađenje. Imaju dvije pobjede više u odnosu na nas, da smo onda slavili na našem parketu, večerašnji ogled dočekali bismo bodovno izjednačeni. Iz prethodnog smo ogleda valjda izvukli i pouke - nada se Kujundžić.

Vrijednosnice Osijek spremne su za jedno od najneugodnijih gostovanja. Prošle sezone Brokeri su najteži poraz doživjeli baš kod svog današnjeg suparnika (117:76). Tada im zaista ništa nije išlo od ruke, što ovaj put valjda neće biti slučaj.

- Imamo razloga za optimizam. S dvije prethodne pobjede pokazali smo da nam forma ide uzlaznom putanjom, ali svjesni smo da nam sada slijede dvije utakmice s momčadima iz gornjeg doma poretka. Uz to, dobro igramo i pobjeđujemo na strani, gdje smo se veselili nakon pet dvoboja - smatra trener Vrijednosnica Osijek.

Nino Benčina
3

napadačka skoka i poena u završnih osam sekundi donijeli su Gorici pobjedu u studenome u Gradskom vrtu
LIDER NEOČEKIVANO PORAŽEN U SINJU
Prva utakmica 17. kola odigrana je u Sinju, gdje je Alkar uspio svladati Zadar 93:84. To je tek drugi poraz sezone za još uvijek aktualnog lidera HT Premijer lige, koja se nastavlja večerašnjim ogledom u Velikoj Gorici, a koji se može pratiti i na Arenasportu. Preko vikenda na programu su preostala četiri okršaja. U subotu se sastaju Sonik Puntamika - Zabok i Split - Dubrava Furnir, dok će radnu nedjelju imati Hermes Analitica - Adria Oil Škrljevo i Šibenka - Cibona.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike