Sport
RK SPAČVA VINKOVCI

Gradonačelnik obećao pomoć za euronastup
Objavljeno 17. siječnja, 2020.
Josip Mečić prije nekoliko dana okupio je momčad i krenule su pripreme za nastavak prvenstva u Paket 24 Premijer ligi rukometaša. Spačva Vinkovci trenira u sportskoj dvorani OŠ Bartol Kašić, a Mečić na okupu ima 20-ak igrača. Rijeko je kompletan kadar na treningu, a u odnosu na prvi dio sezone u Spačvi više nije Lovro Gaća, jer je prešao u Dubravu.

- Pripremamo se za proljeće, a glavni cilj je zadržati se pri vrhu tablice i izboriti nastup u Ligi za prvaka, što bi bilo četvrti put zeredom da razigravamo za prvaka Hrvatske. Ubrzo je nastavak sezone, tako da je pred nama razdoblje u kojem se moramo što bolje pripremiti - poručio je trener Spačve Vinkovci Josip Mečić.

Spačva je jesenski dio sezone završila na trećem mjestu ljestvice s osvojenih 15 bodova i ima velike šanse ponovno ući u Ligu za prvaka. U preostalih šest kola tri će utakmice Vinkovčani igrati u svojoj dvorani, a trener je otkrio kako klub ima i euroambicije.

- Želimo Ligu za prvaka, ali i igranje na europskoj sceni. Za to bi nam trebalo četvrto mjesto u doigravanju. Dobili smo obećanje od gradonačelnika Bosančića da će se potruditi osigurati nam sredstva za izlazak u Europu. Zaslužili smo to svojim igrama u ovih deset godina otkako smo članovi Premijer lige, i iz godine u godinu penjemo se stepenicu po stepenicu više. Europa bi bila najbolja čestitka klubu za 70. rođendan - zaključio je Mečić. A. Grgić
Najčitanije iz rubrike