Sport
OSIJEK KELME - BROD 035

Na Zrinjevcu drugoligaški derbi bivših prvoligaša
Objavljeno 29. studenog, 2019.
Još prošle sezone okršaj Osijek Kelmea i Broda 035 bio je slavonski drebi Prve hrvatske malonogometne lige. Nažalost, oba su slavonska predstavnika izgubila elitni status zbog skraćivanja prvoligaškog društva, pa se sad njihovi, uvijek zanimljivi dvoboji mogu gledati u okviru Druge hrvatske malonogometne lige - istok. Iako su stupanj natjecanja niže ulog u toj utakmici ostao je isti. Osječani i Brođani žestoko se bore za osvajanje prvog mjesta na drugoligaškom istoku koje osigurava pokušaj povratka u elitu kroz kvalifikacije. Derbi u Zrinjevcu Brođani dočekuju kao lider s bodom više u odnosu na osječku momčad. Dakle, sve je jasno, pobijede li Osječani u toj utakmici vratit će se na sam vrh tablice.

- Naš je cilj jasan: osvojiti prvo mjesto na istoku i kroz kvalifikacije pokušati vratiti prvoligaški status. Trenutačno jedan korak zaostajemo za Brodom 035, pa je posve jasno kakve su naše ambicije u večerašnjem susretu. Zanima nas isključivo pobjeda, a do nje ćemo pokušati doći nametanjem svog ritma. Izrazito smo napadačka momčad koja uvijek igra na pogodak više, ali u utakmicama poput ove morat ćemo više pozornosti posvetiti i defenzivnim zadacima - kaže Saša Voldin, trener Osijek Kelmea.

U prilog tvrdnji o izrazito napadačkoj orijentaciji Osječana dovoljno je pogledati učinak na domaćem parketu, naime, u dosad tri odigrana susreta imaju razliku pogodaka 33:3!

Večerašnji slavonski derbi Osijek Kelme - Brod 035 igra se u dvorani Zrinjevac s početkom u 20 sati. Ulaz se naplaćuje 10 kuna. D.Keler
Najčitanije iz rubrike