Sport
RITMIČKA GIMNASTIKA

Iva poziv u reprezentaciju proslavila zlatom u Nitri
Objavljeno 28. studenog, 2019.
Članice osječkog Kluba ritmičke gimnastike Rondo nastupile su na vrlo jakom FIG-inom natjecanju u slovačkoj Nitri, a blistala je Iva Janjić koja je ponovno dokazala da je u samom vrhu hrvatske ritmičke gimnastike u svom uzrastu. Iako je na natjecanju bilo niz sjajnih Ruskinja, Ukrajinki, Slovakinja, Čehinja..., Iva je svojim izvedbama "natjerala" suce na visoke ocjene i natjecanje je završila kao sveukupno prva u 2007. godištu. Ocjena 13.250 bila je dovoljna za prvo mjesto u višeboju, a iza sebe je ostavila Ruskinju Arianu Mironskaju (13.000), koja je u Nitru došla po zlatnu medalju. No, Iva je bila bolja. U Slovačkoj se predstavila i Helena Slovaček, i u 2008. godištu zauzela 12. mjesto. Godinu mlađe od nje su Petra Crljenić i Iva Lišnjić, a obje su bile solidne u jakoj i brojnoj konkurenciji. Petra je završila na osmom, a Iva na 14. mjestu. Lorena Jelošek je pak bila 16. višebojka u konkurenciji ritmičarki rođenih od 2004. do 2006.


Godina se približava kraju, a osječke "rondašice", posebice Iva Janjić, nisu izgubile žar. Nakon dva natjecanja pred domaćom publikom (u Osijeku), otišle su u Slovačku i Iva je svojim umijećem još jednom zadivila sudački stol koji je tijekom natjecanja dosta "vukao" na stranu Ruskinja, ali u njezinom slučaju nije mogao toliko navući na drugu stranu da Osječanka izgubi prvo mjesta. Iako će njezina trenerica i mentorica Branka Stojković bez ustručavanja kazati kako je Iva u Nistri zaslužila i ocjenu 13.500, ali neke sutkinje su bile prestroge.
Osim uspjeha djevojaka na "tepihu", u Rondo su ovaj tjedan stigle još neke lijepe vijesti, odnosno odluke Tehničkog odbora ritmičke gimnastike HGS-a. Barbara Maceković (djevojački Stojković), izabrana je za vrhovnu sutkinju, a Iva Janjić izborila je mjesto u juniorskoj A reprezentaciji Hrvatske. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike