Sport
TRAŽI SE ZAMJENA ZA MANCEA

Špoljarić je zaslužio mjesto u udarnih 11
Objavljeno 20. studenog, 2019.
Mladi Osijekov napadač dobro koristi svaku priliku koja mu se pruži, pa bi protiv Puljana mogao krenuti od prve minute

Reprezentativna stanka je pri kraju pa od sutra trener NK Osijek Ivica Kulešević može računati na sve raspoložive snage za susret s Istrom 1961. Čeka se još samo povratak svih reprezentativaca u igrački kadar.


Individualno još samo treninra Laszlo Kleinheisler, ali vijesti govore kako bi se i on mogao naći na klupi za susret s Istrom 1961. Tako je Kulešević napokon dočekao situaciju da može momčad sastaviti prema svojim željama, a ne onako kao dosad, kada su mu to diktirale ozljede ili suspenzije. Istina, ni ovaj put neće baš svi biti u kadru, jer tri žuta kartona ima Antonio Mance, pa je "otvoren natječaj" za popunjavanje centralne napadačke pozicije. U susretu s Hajdukom Kulešević je konačno prelomio priče oko formacije i vratio se igri s četvoricom u posljednjoj liniji. To, ali i ideja igre koju Kulešević ima, učinilo je od Osijeka momčad koja je sposobna zabiti pogodak-dva, pa i tri, baš svakom suparniku, a ako suparnik uđe u žrvanj, provede se poput Tuzla Cityja u nedavnoj prijateljskoj utakmici. Bijelo-plavi su ga kući otpravili s osam komada u mreži. I baš taj susret mogao bi poslužiti treneru Kuleševiću za rješenje jedne od dvojbi kada je u pitanju sastav - tko će zamijeniti Antonija Mancea. Rješenja su Josip Špoljarić, Jerry Mbakogu i Marko Dugandžić. Špoljarić od te trojice ima daleko najbolji učinak protiv Tuzlaka. Dva pogotka, dvije asistencije, ali i dobra forma, koju mladi napadač bijelo-plavih emitira već duže vrijeme. Zabio je dvaput još u onoj listopadskoj stanci protiv Kaposvara, pa je njegov pogodak donio bod u Zaprešiću, zabio je dva u Kupu protiv Zadra, a iako je malo igrao, našao se u velikim prilikama u susretima s Dinamom i Hajdukom. Očito ga je Kulešević uspio "oživiti", pa, ako je suditi po formi i učinku, Špoljarić bi trebao biti prvi pick pri izboru zamjene za Mancea. Drugi u redu je Jerry Mbakogu koji je u Gradski vrt došao netom oporavljen od ozljede i imao je dužu stanku, pa je trebalo vremena da ga se pripremi. Možda još nije u optimalnom stanju, ali za sat vremena igre snage ima. Ono malo što je igrao pokazalo je zanimljive stvari, a pogoduje mu i to što Kulešević igra s tri napadača. Što se, pak, Dugandžića tiče, njega Kulešević najbolje pozna, još iz mlađih kategorija, pa se ne treba iznenaditi ako i on dobije svoje minute protiv Puljana, ali, ruku na srce, teško da će krenuti baš od prve minute. No, tko zna kakve planove ima Kulešević. Ono što će također biti zanimljivo jest vidjeti kako će biti složen vezni red. Vratio se Vedran Jugović, s kojim igra Osijeka dobije na tempu, a možda spreman bude i Kleinheisler. Uglavnom, otpočetka ćemo vidjeti (konačno) Petra Bočkaja, samo je pitanje u kojoj ulozi. Na lijevom braniču ili na nekoj od krilnih pozicija.

Gledajući ovako sa strane, Kulešević sad doista ima slatkih briga. Igrački se kadar nije mogao kompletirati u bolje vrijeme...


Dalibor Keler
USPJEŠNE MLAĐE KATEGORIJE
Uspješan su vikend imale mlade momčadi NK Osijek koje se natječu u Prvoj HNL. Juniori, kadeti i pioniri - svi su upisali pobjede. Juniori su gostovali u Zaprešiću kod Intera i slavili s uvjerljivih 4:1 i trenutačno su četvrtoplasirana momčad prvenstva. Kadeti su s minimalnih 1:0 svladali Međimurje, a najuvjerljiviju pobjedu postigli su pioniri protiv istog suparnika, koji su slavili s čak 6:0. Kadetska momčad trenutačno je peta, a pionirska jedno mjesto bolje plasirana na prvenstvenim ljestvicama Prve HNL.
Glavno je pitanje tko će u vrhu napada zamijeniti Mancea, koji ima tri žuta kartona. Špoljarić ili Mbakogua?
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike