Regija
OPĆINA POMAŽE

Mladim obiteljima za nekretninu po 20.000 kuna
Objavljeno 4. studenog, 2019.
VRBANJA - Općina Vrbanja brojnim demografskim mjerama nastoji financijski pomoći mladima i zadržati ih, a brojnim infrastrukturnim projektima stvoriti uvjete za što kvalitetniji život i pretpostavke za gospodarski razvoj. U ovoj su godini odlučili pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja dodjelom nepovratnih novčanih sredstava za kupnju prve nekretnine. Korisnicima poticaja, koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili nekretninu za stanovanje na području općine u 1/1 dijelu vlasništva, bit će dodijeljeno 20.000 kuna. Uvjet je da korisnik ili članovi njegove uže obitelji nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje. Svi članovi uže obitelji moraju biti prijavljeni na toj adresi sljedećih pet godina.

- U proračunu za 2019. predvidjeli smo 200.000 kuna kako bismo jednokratno pomogli deset obitelji. Namjera nam je da se prazne napuštene kuće kupuju, uređuju i ponovo stavljaju u funkciju. Želimo pomoći mladim obiteljima, a s tom ćemo praksom nastaviti i nagodinu i nadam se da će se iskoristiti što više raspoloživih sredstava - ističe načelnik Velimir Redl. U prvome krugu natječaja zaprimili su tri prijave i odobrili ih, a u drugom krugu pristigle su još dvije. Razmotrit će ih Povjerenstvo i donijeti odluku.

Razmišlja se i o tome da se potpora Općine za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji proširi i na gradnju novih kuća, a ne samo za kupnju i adaptaciju postojećih, kako je sada predviđeno. M.L.O.

Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike