Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Protiv Zadrana izbrisati onu ružnu epizodu iz Zadra
Objavljeno 19. listopada, 2019.
Osječani u subotnje popodne (17 sati) u dvorani Gradski vrt dočekuju košarkaše Sonik Puntamike

Sedam su dana košarkaši s Drave razmišljali isključivo o Zadranima. Vrijednosnice Osijek u HT Premijer ligi imaju tjedan okršaja s klubovima iz najkošarkaškijeg grada u Hrvatskoj. U prošlom kolu Brokeri se nisu proslavili, naime, u dvorani Krešimir Ćosić doživjeli su debakl protiv momčadi Zadra protiv koje poraz i nije bio neočekivan. Ali malo tko je očekivao da će Osječani biti u zaostatku od 42 poena. Među njima sigurno nije bio trener Domagoj Kujundžić.

- Treba tu utakmicu zaboraviti, i ako je moguće više ne ponoviti takvo izdanje u nastavku sezone. Loše smo igrali, kao s nekim utegom na leđima, a za to nije bilo razloga. To je među najtežim gostovanjima u ligi, znači da možeš odigrati bez pritiska, ali mi smo veći dio tog dvoboja odradili bez ičega. Na kraju smo uvjerljivo poraženi, vjerujem da ćemo iz toga izvući i pouke - kaže trener Vrijednosnica Osijek, koji vjeruje da posljednji rezultat nije ostavio traga na njegovim igračima. Nema ni razloga za to, jer to je bilo tek treće kolo, od ukupno 33 etape koliko će ih trokružno odigrati naši najbolji košarkaški klubovi.

Već u subotu je novi ispit, domaći, koji bi bilo poželjno uspješno odraditi. U goste stiže također klub iz Zadra, ali kvalitetom ipak nešto slabiji. No, nije Sonik Puntamika niti slaba niti bezopasna, stoga će trebati maksimalno upregnuti da bodovi ostanu u Gradskom vrtu.

- Već dovoljno upozorenje njihov je posljednji rezultat, pobjeda u gostima protiv Hermes Analitice, koju smo mi teškom mukom svladali na našem parketu. Imaju u svojim redovima kvalitetan spoj iskusnih i mladih igrača, posebno u centarskoj liniji. Tamo, uz veterana Špralju, glavni dio posla rade Jukić i Popić, dok mi s druge strane imamo problema s našom visokom linijom. Sredinom tjedna Darling je ozljedio skočni zglob, Turalija i Buljević tek se vraćaju nakon svojih problema. No, ne treba ih spominjati, nego dati maksimum i uzeti vrijedne bodove - naglašava Kujundžić.

Da će biti lako, neće. Sonik Puntamika nema snagu samo ispod obruča. Na bekovskim pozicijama konce vuče iskusni Petani, uz Segarića, koji je trenutačno drugi strijelac (prvi je Jukić), dok svoju rolu dobro odrađuje i Palčić. No, nešto će prije svega ipak pitati Ćorića, Bašića, Jordana i ostale Brokere koji još traže svoj pravi ritam. Nakon dobrog otvaranja prvenstva kod Cibone, unatoč porazu, dvije sljedeće utakmice nisu pokazale pravu sliku. Bilo bi lijepo vidjeti je u subotu od 17 sati protiv Sonik Puntamike.

Nino Benčina
OSTALI PAROVI 4. KOLA:
Za razliku od prethodnih kola kada su se utakmice igrale u razmaku od četiri-pet dana, sada se pet od šest utakmica 4. kola HT Premijer lige igra u subotnjem terminu. Osim dvoboja u Maloj dvorani Gradski vrt, još se sastaju: Gorica - Hermes Analitica (Zagreb), Zabok - Šibenik, Adria Oil Škrljevo - Alkar (Sinj) i Cibona - Split. Derbi će prenositi i kamere HTV-a (17). Posljednji dvoboj na programu je 21. listopada, a rundu će zaključiti Zadar - Dubrava Furnir (Zagreb).
Najčitanije iz rubrike