Sport
MEMORIJAL “MATIJA GREGIĆ”

Pokal u rukama Marle i Zovka
Objavljeno 15. listopada, 2019.
Bio je to još jedan brojan i vrlo dobar stolnoteniski skup u dvorani Gradski vrt koji je održan u spomen na nezaboravnog Čika Matiju koji je generacije Osječana učio pingiću. Naime, proteklog vikenda STK Vodovod Osijek organizirao je 22. izdanje Memorijalnog turnira “Matija Gregić”, a za stolovima u osječkoj dvorani nastupilo je više od 250 stolnotenisačica i stolnotenisača iz Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja - Srbije i BiH.

Natjecalo se u četiri konkurencije, od mlađih kadeta preko kadeta i juniora do seniora, a svaka kategorija nosila je svoje zanimljivosti. Nastupilo je dosta Osječana, ali nisu se naosvajali pokala, u gradu na Dravi ostala su samo dva srebra, jedan u klubu domaćinu, dok je drugi pokal otišao u Donji grad, u redove Olimpije. Osvojili su ih Vjekoslav Zovko (Vodovod Osijek) kod seniora te kadetkinja Marla Vidaković (Olimpija). Zovko je odradio odličan turnir i redao pobjede, ali u finalu je zaustavljen od Luke Martineka (3:1). Među seniorima solidan dojam od “vodenih” ostavili su i Banek te Arbanas, ali su obojica zaustavljena u četvrtfinalu.

Mnogo se očekivalo i od Marjanovića koji je nastupio među mlađim kadetima i kadetima, ali on je na kraju ostao korak do postolja. Zato je “olimpijašica” Marla Vidaković imala uspješan vikend, svojim igrama opravdala je ulogu jedne od favoritkinja ovoga memorijala, ali u finalu nije mogla mnogo protiv Riječanke Sene Smailji koja je suvereno osvojila prvo mjesto. Marla je na kraju bila druga te je na taj način nastavila i u novoj sezoni s osvajanjem pokala na hrvatskim turnirima.

Iako njihovi članovi nisu često stajali na pobjedničkom postolju, Vodovod Osijek može biti itekako zadovoljan kako je prošao još jedan turnir u Gregićevu čast. Bio je to stolnoteniski happening u kojem su najbolji dobivali pokale, dok neki su kući otišli i s novčanim nagradama, a nakon dvodnevnog nadmetanja mnogi od gostiju obećali su “vidimo se dogodine”. Uostalom, kvaliteta turnira i dobra organizacija jedan su od razloga i zašto Memorijal “Matije Gregića” svake godine okuplja više od 250 natjecatelja. I. Liović
Najčitanije iz rubrike