Sport
LUKA MODRIĆ

Uživao sam doslovce u
svakom trenutku utakmice
Objavljeno 11. listopada, 2019.
- Kada ćemo opet zaigrati na Poljudu? Vidjet ćemo, nadam se što prije - poručio je kapetan hrvatske reprezentacije

Vezani članci

DOJMOVI S POLJUDA

To je bilo - fantastično!

Kapetan reprezentacije Luka Modrić još je jednom pokazao svoju igračku veličinu. Izveo je Hrvatsku na snažnim emocijama nabijen Poljud te ju je poveo do vjerojatno ključne pobjede u ovom kvalifikacijskom ciklusu. Baš su njegova inteligencija i mirnoća rano otvorile mađarsku obranu i utrle nam put prema tom trijumfu.


Poslije je igrao racionalno, pametno, kako se od jednog prekaljenog borca i očekuje, pa stoga nije ni čudno što mu se krcati Poljud duboko naklonio kada ga je nakon nešto više od sat vremena igre s terena povukao izbornik Zlatko Dalić. U tom je trenutku cijeli stadion bio na nogama i velikim ga ovacijama ispratio na klupu. Jasno je da kapetan nije mogao ostati hladan na golemu ljubav koja je njemu i Hrvatskoj emitirana s tribina poljudske ljepotice.


- Bio je poseban gušt i osjećaj igrati na Poljudu. Uživao sam doslovce u svakom trenutku provodenom na terenu, a isto se osjećala i kompletna momčad. Hvala navijačima što su nam ovo priuštili, ovo je bio jedan od boljih ambijenata u kojima sam ikada igrao. Kada ćemo opet na Poljud? Vidjet ćemo, nadam se što prije. Nije bilo na nama da odlučujemo, uvijek smo htjeli igrati u Splitu, kao i u svim drugim gradovima, nadamo da ćemo brzo opet na Poljud. Stvarno smo ovdje uživali, publika je na Poljudu pokazala koliko je uz nas - sa širokim osmijehom komentirao je Modrić.


Mađari su u prvih 45 minuta doslovce pometeni s terena, a baš je Luka bio taj koji je kaznio neopreznost mađarskog braniča Wilija Orbana i Hrvatsku doveo u vodstvo već nakon pet minuta igre.


- Sretni smo zbog te važne pobjede, koju smo jako željeli i na kraju je ostvarili. Odigrali smo sjajnu utakmicu, a mogli smo pobijediti i s većom razlikom. Bila je to veličanstvena noć za Hrvatsku. Plan nam je bio otpočetka zaigrati visoki presing, pritisnuti ih jako i to nam se isplatilo. Njihov je igrač na početku bio neoprezan, uzeo sam loptu i zabio. Bilo je to idealno otvaranje utakmice za nas, jer je poslije sve bilo lakše.


Mogao je biti i dvostruki strijelac, jer je Hrvatska imala kazneni udarac na početku drugog poluvremena. Modrić je uvijek prvi izbor za izvođača tog udarca, ali ovaj je put loptu odlučio prepustiti Ivanu Perišić, koji nije pogodio s "bijele točke".


- Ivan me je pitao može li on pucati, jer nikada s reprezentacijom nije zabio pogodak na Poljudu. S obzirom na našu uvjerljivu prednost, rekao sam mu ‘O.K., hajde pucaj‘... Šteta što nije zabio, ali dobro, natrag se ne može. U takvoj situaciji opet bih postupio isto - objasnio je Modrić.


Poljud je bio bajka, ali Hrvatska nema mogućnosti previše živjeti u njoj jer već u nedjelju novi je važan okršaj, protiv Walesa u Cardiffu. Bit će to žestok boj jer Velšani, ako žele ostati u utrci, moraju pobijediti, a Hrvatska će tamo tražiti potvrdu plasmana na Euro. Neće to biti lak posao jer će nam s druge strane prijetiti Modrićev suigrač iz Reala Gareth Bale.
- Ta utakmica može nam osigurati plasman na Euro. Toga smo svjesni. Opet će biti važno kako ćemo ući u taj susret. Ako ponovimo igru protiv Mađarske, te nastup iz Trnave, kada smo uvjerljivo pobijedili i nadigrali Slovačku, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Što se Balea tiče, o njegovoj je klasi suvišno raspravljati. Nije nam prvi put da ćemo se suočiti s njim, a dosad smo uvijek usijevali limitirati njegov učinak na terenu pa se nadamo kako ćemo biti sposobni to ponoviti i u nedjelju - zaključio je Luka Modrić, kapetan hrvatske reprezentacije. D.Keler
MODRIĆ SASVIM BLIZU SRNE
Utakmica protiv Mađarske bila je 125. nastup Luke Modrića u "kockastom" dresu. Time se sasvim približio hrvatskom rekorderu po broju reprezentativnih "kapica" Dariju Srni, koji je skupio 134 nastupa. Pogodak koji je zabio Mađarima bio mu je 16. za reprezentaciju, a svi ti pogodci najčešće su bili iznimno važni.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike