Regija
STARI MIKANOVCI

Ilija Jelović i OPG Ivica Bošnjaković su šampioni "Nacionalne šunkijade"
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Manifestacija pod nazivom "Nacionalna šunkijada" održana je osmi put u Starim Mikanovcima pod pokroviteljstvom Općine Stari Mikanovci i Vukovarsko-srijemske županije. Cilj je manifestacije predstavljanje izvornog suhomesnatog proizvoda i povećanje proizvodnje, uz postizanje određenog standarda i kvalitete prema kojoj će proizvod postati prepoznat na tržištu. Potrebna je i stalna edukacija novih proizvođača, smatraju organizatori okupljeni u Stočarskoj udruzi "Utvaj", čiji predsjednik Zvonimir Jelić kvalitetu šunki, koje su ove godine pristigle na natječaj, ocjenjuje vrlo dobrom.

- Ove smo godine imali 21 uzorak iz četiri slavonske županije. Sama kvaliteta šunki ove godine bila je jako dobra. Kod ocjenjivanja smo imali dvije kategorije, u prvoj kategoriji pod nazivom ‘‘Slavonska domaća šunka od plemenitih pasmina svinja i njihovih križanaca‘‘ bilo je 14 uzoraka, a u drugoj kategoriji ‘‘Slavonska domaća šunka od crne slavonske svinje‘‘ bilo je sedam uzoraka. Ocjenjivao se vanjski izgled, miris šunke, konzistencija (je li šunka dovoljno osušena) i na kraju okus - rekao je Jelić.

U kategoriji ‘‘Slavonska domaća šunka od plemenitih pasmina svinja i njihovih križanaca‘‘ šampion je Ilija Jelović iz Županje, a u kategoriji ‘‘Slavonska domaća šunka od crne slavonske svinje‘‘ šampion je OPG Ivica Bošnjaković iz Piškorevaca. M.K.
Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike