Regija
U SPOMEN NA VUKOVARSKI DATUM 24. KOLOVOZA 1991.

U subotu Dan vukovarskih branitelja
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
VUKOVAR - Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. uputila je poziv - braniteljima i građanima Vukovara - na svečano obilježavanje Dana vukovarskih branitelja koje će se održati u subotu, 24. kolovoza, u Vukovaru.

Kako se navodi u pozivu Koordinacije kojoj je na čelu Danijel Rehak, program obilježavanja započet će u 10 sati okupljanjem branitelja - sudionika obrane Vukovara od agresije 1991. godine - i gostiju na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Kod središnjeg spomen-obilježja na groblju bit će položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, ubijene i umrle branitelje. U 10.30 uslijedit će sveta misa u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Inače, spomenuta Koordinacija 2003. datum 24. kolovoza obilježava kao Dan vukovarskih branitelja uz obrazloženje da je tog dana bio "početak otvorene agresije neprijatelja na grad Vukovar" koji je napadnut tada sa zemlje, iz zraka, s Dunava.

Koordinacija 2003. taj dan obilježava unatrag sedam godina, rekli su uoči još jednog skupa sudionika obrane grada heroja prije 28 godina. S.B.
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike