Sport
SVJETSKI VESLAČKI KUP

Martin prije SP-a uzeo medalju
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Završila je treća i posljednja ovogodišnja regata Svjetskog veslačkog kupa kojoj je domaćin bio Rotterdam. Hrvatsko veslanje nastupilo je sa ženskim četvercem te svoja tri najjača aduta - braćom Martinom i Valentom Sinkovićem te Damirom Martinom. U Hrvatsku stiže jedna medalja, bronca Martina u skifu, a braća uopće nisu veslala u finalu jer su uoči polufinalne utrke morala odustati u dvojcima bez kormilara zbog bolesti Martina Sinkovića.

Damir Martin dobro je odradio utrke samaca u Rotterdamu, a u finalu je bio treći s prolaznim vremenom 7:30.94 minute. Na svim prolazima bio je treći, a žestoku borbu za prvo mjesto vodili su Danac Nielsen i Norvežanin Borch. Na kraju je slavio Sverri Nielsen (7:24.51), a Kjetil Borch (7:24.93) osvojio je drugo mjesto.

Hrvatski ženski četverac, u sastavu Bruna Milinović, Marcela Milošević te Ivana i Josipa Jurković, veslao je u B finalu i bio peti, a u tom "malom finalu" najbrža je bila posada Velike Britanije (7:03,48).

Sinkovići su uvjerljivo odradili kvalifikacije i s prvog mjesta u skupini otišli u polufinale, a onda su morali odustati. Na zagrijavanju za poluzavršnicu shvatili su kako zbog Martinove bolesti neće biti u mogućnosti veslati na svom maksimumu mogućnosti.

- Na zagrijavanju smo odradili par ubrzanja i Martin je vidio da ne može odveslati utrku kako treba i onda smo odlučili da nema smisla veslati ako nismo zdravstveno na 100 posto. Ionako nam je najvažniji cilj ove godine Svjetsko prvenstvo - kazao je Valent Sinković.

Ovim odustajanjem samo se nastavljaju problemi braće, najboljeg svjetskog dvojca bez kormilara. Ove godine već su morali propustiti neke utrke zbog Valentove ozljede leđa, između ostalog drugu regatu Svjetskog kupa u Poznanu, a u Rotterdamu su željeli odraditi generalku za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Austriji. No Martin se razbolio i misija nije uspjela.

Svjetski veslački kup za 2019. je završio, Rotterdam je bio posljednja regata uoči kvalifikacija za Olimpijske igre koje će biti na Svjetskom prvenstvu u Linzu-Ottensheimu krajem kolovoza. I. Liović
Možda ste propustili...

VRIJEDNA GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U BORBI ZA OSTANAK

Splitski bodovi za udaljenje od opasne zone

Najčitanije iz rubrike