TvObzor
PICKBOX NOW

Meci - nova finska kriminalistička serija o špijunima i teroristima
Objavljeno 21. lipnja, 2019.

Nova finska kriminalistička serija Meci (2018.) inteligentan je spoj kriminalističke serije, špijunskog trilera i političke drame, a kompletna prva sezona dostupna je na Pickbox NOW.

Od producenata nordijskih hit-serija The Bridge i The Killing, u novoj finskoj seriji pratimo tajnu agenticu Mari Saari, koja je na tajnom zadatku da se sprijatelji s jednom od najtraženijih teroristica, za koju se mislilo da je mrtva.

Serija Meci nije tipična nordijska noir serija. Radnja se vrti oko bivše teroristice Madine Taburove, nadimka Crna Udovica, koju glumi njemačka glumica Sibel Kekilli (Igra prijestolja, Head-On). Ona dolazi u Helsinki i traži politički azil. Dotada se za Crnu Udovicu mislilo da je mrtva, što prouzroči sumnje tajnih agencija. S pomoću lažnog identiteta talentirana tajna agentica Mari Saari (Krista Kosonen) mora se sprijateljiti s bivšom teroristicom kako bi otkrila njezine motive dolaska u Finsku. Pokušavajući otkriti taj misterij, Mari Saari infiltrira se u unutarnji krug Crne Udovice, koja regrutira bombaše samoubojice. No Mari razvije simpatije prema Madini i vrlo brzo shvati da su njezine dužnosti kao policajke i njezin nagon da zaštiti Madinu u konfliktu. Ali ništa nije onako kako se čini.

Serija Meci jedna je od novih skandinavskih serija koju doista vrijedi gledati – osim što ima snažne pohvale kritičara i publike, posebno se ističu dva snažna ženska lika u fokusu tog špijunskog trilera.

Upustite se u špijunsku avanturu i kompletnu prvu sezonu intrigantne triler-serije Meci, koju možete pogledati na Pickbox NOW.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike