TvObzor
SUN U PREDSTAVLJA “DOUBLE TROUBLE”

Avangardni zvuk u svevremenskom hitu
Objavljeno 21. lipnja, 2019.

Svjetski, a naše - prvo je što će vam pasti na pamet kada čujete odlične ritmove zagrebačke instrumentalistice i pjevačice Sanje Šiljković, koja djeluje pod imenom SUN U. Djevojka, koja glazbu obožava otkad zna za sebe te komponira još od osnovnoškolskih dana, već se s prva tri singla pozicionirala među predvodnike novog pop-pokreta u Hrvatskoj. Iako je SUN U prilično novi projekt Sanje Šiljković, već smo ju imali prilike upoznati kao pjevačicu grupe Lollobrigida, s kojom je snimila drugi album. Ulaskom u 2018. godinu započela je novo životno razdoblje te ambiciozno krenula u solo vode.

Sanja se nedavno našla i na kompilaciji ženskih kantautorica - Femme Nouvelle, jedinstvenom projektu na domaćem tržištu koji okuplja 11 domaćih kantautorica, redom vrsnih autorica i umjetnica, koje tvore novi domaći glazbeni val - ženski val. SUN U se, osim kantautorstvom, bavi i 2D/3D animacijom i postprodukcijom, a te dvije ljubavi odlučila je spojiti prošle godine napravivši sama spot za autorsku pjesmu “Hurricane”. S 20 godina dobila je nagradu Status glazbene unije za najperspektivnijeg mladog glazbenika, a ove godine je na Rock&Off-u dobila i priznanje struke nominacijom za elektroartista godine (u konkurenciji s bendovima Nipplepeople i ABOP).

Novi singl - “Double Trouble” - Sanjina je vizija i interpretacija svevremenskog hita “Should I stay or should I go” grupe The Clash, starog gotovo 40 godina. Glazbu i aranžman osmislila je sama SUN U te odsvirala sve na traci, a miks i master odradio je Vedran Kovačić - Beli.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

PROVOKATIVNA PRIČA O KSENOFOBIJI I POVIJESNOM REVIZIONIZMU

U kina stigla drama Marka Šantića “Probudi me”

Najčitanije iz rubrike