TvObzor
SEDAMNAESTO IZDANJE TABOR FILM FESTIVALA

Bella Technika kao šlag na torti glazbenog programa
Objavljeno 21. lipnja, 2019.

Uz popularnog australskog street performera Dub Fx-a i bristolske legende elektro dance glazbe Fujiya&Miyagi, na glavnu festivalsku pozornicu Tabor Varosh dolazi i sjajna Bella Technika, što je ujedno i prvi njihov nastup u Hrvatskoj. Riječ je o skupini koja je nova reinkarnacija jednog od najutjecajnijih regionalnih bendova, beogradskog Darkwood Duba. Autori i osnivači Bojan Drobac - Bambi i Milorad Ristić - Miki nakon stotina darkvudskih koncerata i osam albuma, 2016. kreću u novu glazbenu avanturu, potpuno neopterećeni nasljeđem popularnosti. Gotovo dvije godine u tajnosti su “kuhali” album “Section” i ove godine podarili posve svjež i neočekivano nov zvuk, inspiriran fuzijom najrazličitijih utjecaja poput rane elektronske i plesne glazbe kombinirane sa psihodeličnim rockom, pop-glazbom i dubopom 80-ih.

Njihov album prvijenac “Section” izdan je u LP/CD/digital oblicima suradnjom nove etikete Bravo Boys (podetikete beogradskog Odličnog hrčka) i PDV-a. Uz angažman operne pjevačice Katarine Jovanović za vokalnu izvedbu, cijela plejada zvučnih glazbenih imena surađivala je na albumu, koji obiluje zaraznim ritmovima, vrhunskim vokalnim interpretacijama i melodičnim synth dionicama. Bella Technika prava je poslastica za iskusne glazbene znalce, a od nekadašnjih darkvudovaca ne možemo očekivati ništa manje od vrhunskog koncerta na taborskome brijegu u petak, 12. srpnja.

Sedamnaesto izdanje Tabor Film Festivala održavat će se u četvrtak, 11. srpnja, do nedjelje, 14. srpnja 2019., u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike