TvObzor
PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke
Objavljeno 26. travnja, 2024.
U svakoj epizodi jedan mališan je bolestan, nešto ga boli ili mu se nešto dogodi te postaje glavni lik epizode

Iz HTV-ova odjela Djeca i mladi stiže nova igrana lutkarska serija “Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke”. Emitirat će se subotom u okviru “Juhuhua” na HTV3, počevši od 27. travnja.



Serija za najmlađe ima 10 epizoda, a govori o odlasku liječniku. Njezini su glavni junaci Pepe, Bubi i Lu, mališani kojima još rastu mliječni zubi. Malo su nestašni i jako se boje doktora i injekcije, ali uz dragu doktoricu Zdravku i smiješnog ujaka Božu savladat će sve lekcije i pobijediti strah od ordinacije. U serijalu vas očekuju i tri zabavne pjesmice!

- Prikazat ćemo na zabavan način da je strah od liječnika neutemeljen, a da su dječje bolesti sasvim normalan dio odrastanja. Naša će emisija sadržajem zrcaliti život djeteta, stoga smo se odlučili za temu zdravstvenih problema koji su itekako prisutni u životu djeteta (i njihovih roditelja). Na zabavan i djeci zanimljiv način, koristeći humor i opušten stil pripovijedanja, razbijamo mit o liječniku kao nekome koga se treba bojati. Riječ je o zahtjevnom televizijskom formatu igrane lutkarske dječje serije za najmlađe (2 - 6 godina), kakva se godinama nije radila na HRT-u - poručuju iz HTV-ova Dječjeg programa.

Pepe, Bubi i Lu su zaigrani, rastu im mliječni zubi i boje se doktora. U svakoj epizodi jedan mališan je bolestan, nešto ga boli ili mu se nešto dogodi te postaje glavni lik epizode. Kašlje, kiše, boli ga grlo ili glava, pao je, svrbi ga tjeme ili se zarazio vodenim kozicama. Ujak Božo čuva djecu i ima organski vrt. Djeca baš i ne vole njegovo povrće i variva koja kuha, no njemu je zdrava prehrana najvažnija stvar na svijetu i od toga ne odustaje. Dr. Zdravka je nježna, blaga, trudi se da u njezinoj ordinaciji bude manje suza i straha, a više smijeha. I to joj polazi za rukom.

- Snimanje ovoga serijala bilo je vrlo zahtjevno, naročito lutkarima koji skriveni interpretiraju tekst, istovremeno animirajući lutku. Najveći izazov predstavljao je prikaz bolesti o kojoj se govori u epizodi. Redatelj Petar Orešković i glumac lutkar Jadran Grubišić osmislili su tzv. mini teatre: na modelu nekog organa na kojem se događa bol ili neki problem, uz pomoć mini lutkica koje prikazuju viruse, bakterije, antibiotike i sl., pokazali smo kako to izgleda negdje “unutra” u organizmu ili “vani” na našoj koži. Teme epizoda osmišljene su uz stručnu pomoć pedijatara, a iako se radi o ozbiljnim problemima, ne nedostaje humora, jer se kod djece najučinkovitijim pripovijedanjem i učenjem pokazalo ono kroz smijeh. Za seriju su skladane i tri pjesmice, a u pripremi je i nova sezona - kaže ekipa iz Dječjeg programa HTV-a. D.M.
Možda ste propustili...

BABY LASAGNA, LET 3, TEREZA KESOVIJA I CHRISTINA AGUILERA U TLZP-U

Marija: “Mogla bih reći da sam ja Mama Lasagna”

“SAVRŠENI DANI” - IZVRSNA DRAMA VELIKOG WIMA WENDERSA

Dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta

Najčitanije iz rubrike