Osijek
RIDE OF TOLERANCE

Humanitarci na motorima posjetili Osijek
Objavljeno 10. lipnja, 2019.
‘’Ride for Tolerance’ pokrenula je skupina prijatelja iz Abu Dhabija koji su krenuli na put motorima diljem svijeta promičući toleranciju. U Osijeku su ih dočekali članovi 5. podružnice Istočna Hrvatska MKVC-a i članovi IPA sekcija Osijek, a primili su ih i župan osječko-baranjski Ivan Anušić i njegov zamjenik Goran Ivanović. U nastavku obilaska Osijeka posjetili su Zavod za hitnu medicinu, a potom su zajedno s članovima 5. podružnice Istočna Hrvatska donirali Klinici za kirurgiju KBC-a Osijek dva TV-a, gdje su ih primili predstojnik doc. dr. sc. Grgur Dulić i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nevenka Begić, mag. med. techn.

“Ride of Tolerance“ u nastavku su putovanja otišli u kamp MK Veterani Posavina u Orašju, a onda put Sarajeva, Mostara i Dubrovnika. Svoje će desetodnevno putovanje završiti u Beču.

“PU osječko-baranjska prepoznala je dobrobiti inicijative u cilju promicanja međunarodne tolerancije, podrške i međusobnog poštovanja svih građana bez obzira na etničku, vjersku, nacionalnu, ili drugu pripadnost”, rekao je voditelj Odjela prevencije Ivan Pakšić.

Mirko Đurđević, predsjednik 5. podružnice, zahvaljuje svima koji su prepoznali smisao i veličinu ‘’Ride for Tolerance’’. D.M.
Možda ste propustili...

UČITELJI OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA NA ISLANDU

Mali Islanđani od svoje 6. godine imaju domaćinstvo

Najčitanije iz rubrike