Sport
ULTRAMARATON “OD VELIKOG DO MALOG VUKOVARA”

Start u Vukovaru, cilj utrke u Sunji
Objavljeno 13. ožujka, 2019.
Na inicijativu Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team iz Našica, a u zajedničkoj organizaciji s Udrugom maratonaca Heroji ne umiru iz Popovače, Udrugom maratonaca VPŽ Glasnici istine, Udrugom hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, održat će se drugi Memorijalni ultramaraton pod imenom "Od velikog do malog Vukovara", odnosno od Vukovara do Sunje. Trčat će se od 22. do 24. ožujka, a pred ultramaratoncima je dionica duga 349 km.

Ultramaraton starta u Vukovaru 22. ožujka, u 21 sat, a plan je da se u Sunju dođe 24. ožujka oko podneva. Ime utrke "Od velikog do malog Vukovara" je simbolično, naime, Sunja je 27 km udaljena od Siska, a mnogi su, zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata, taj grad nazivali "malim Vukovarom“. Sunja je izdržala četverogodišnje napade i agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara.

- Mi trčanjem evociramo uspomene koje promiču domoljublje te sportske vrijednosti, a istodobno se prisjećamo Domovinskog rata te naših boraca koji su položili svoj život za hrvatsku slobodu - ističe Tomislav Gall, predsjednik Nexe Teama. I. Li.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike