Sport
ŽAL IGRAČA OSIJEKA ZA DVA ISPUŠTENA BODA

Pušić: Sad nam se ništa ne vraća, a na Rujevicu idemo po bodove
Objavljeno 11. ožujka, 2019.
U dva uzastopna domaćinstva bijelo-plavi su oba puta remizirali 1:1 pa je jasno kako zadovoljstva nakon Lokomotive nije bilo. Svima je ostao žal što su ispuštena nova dva boda u Gradskom vrtu, ali su i jednoglasno istaknuli kako izdanje koje su pokazali dajen nadu u bolje rezultate u sljedećem razdoblju. To tvrdi i Mirko Marić, koji je pogotkom "lokosima" ostao sam na vrhu liste strijelaca HNL-a.

- Isti je rezultat kao prošli put, ali mislim da smo sada odigrali najbolju utakmicu drugog dijela sezone. Od prve do posljednje minute postavili smo se kao favorit, praktički svaka "druga" lopta bila je naša, odradili sve što smo se dogovorili u svlačionici, što smo radili na treninzima. Ali, oni su nam praktički ni iz čega zabili, u najgore vrijeme za nas. U drugom smo poluvremenu uspjeli izjednačiti, imali još nekoliko prilika i šteta je što nismo zabili. No, sigurno s ovakvom igrom gledamo u bolje dane - ocijenio je Marić, koji smatra i kako je Osijek jako dobro otupio najjače oružje gostiju - kontre. A iako je razočaranje prisutno zbog remija, bijelo-plavi već na Rujevici mogu ponovno vratiti željeno drugo mjesto.

- Lokomotiva se nakon 1:1 malo konsolidirala, pa tako i s tim kontrama, po kojima su najbolji u ligi, ali nije bilo ništa ozbiljnije. Šteta zbog bodova, no s ovakvom igrom imamo se čemu nadati sljedeći vikend na Rujevici. Rijeka nam je na dva boda i s pobjedom je preskačemo. Naravno da neće biti lako, cijela je liga izjednačena, osim Dinama, svi su tu negdje, tako da svaku utakmicu moraš odraditi maksimalno. Sad su se približili Hajduk i Gorica, mi smo izgubili neke bodove, ali to su dobre momčadi na kojima će i drugi gubiti bodove. Eto, "lokosi" su odigrali 1:1 prošlo kolo protiv Dinama, vjerojatno bili i bolji, a mi smo ih sada nadigrali - vjeruje Marić.

Domagoj Pušić također ističe kako je izdanje bijelo-plavih ohrabrenje uoči sljedećih izazova, u kojima će im se nešto i vratiti za sve prikazano.

- Mislim da smo u nekom razdoblju kada nam se ništa ne vraća. Protiv Slaven Belupa nije bilo bajno što se tiče igre, iako smo vodili i imali prilike, a zabili su nam poslije prekida s 35 metara. Protiv Lokomotive smo po meni pokazali puno bolju igru nego prošli susret, ali zabili su nam iz prve svoje prilike. Uspjeli smo se vratiti, no ne i zabiti drugi pogodak. Nije lako, međutim, i navijači su nas ispratili pljeskom, prepoznali su trud, angažman i želju da se iziđe iz ove situacije. Nadam se da ćemo što prije doći do prve pobjede. Pokazali smo određeni napredak u odnosu prema prošlim utakmicama. Idemo sada na Rujevicu odigrati što bolje i nadamo se vratiti s bodovima.
G. Roguljić
Pilj: Zaslužili smo pobjedu
Marin Pilj imao je dvije lijepe prilike, a upravo je on ubacio iz kornera za pogodak bijelo-plavih.

- Mislim da smo odigrali puno bolje nego prošlo kolo. Dominirali u svim segmentima igre, digli igru na željeni nivo, iako može to i bolje. Zaslužili smo pobjedu, imali bolje prilike i više njih, dok su oni iz prve opasnije situacije došli do penala i zabili. Žao mi je što nismo uzeli sva tri boda da se malo odvojimo od Lokomotive i uhvatimo Rijeku, ali to je nogomet, ne pobjeđuje uvijek tko zasluži. Neće nas gol, praktički zabijamo iz šeste, sedme prilike, a da uđu prve dvije, sve bi bilo lakše. Ne trebamo se izvlačiti na to, ali i teren je dosta težak. No, idemo dalje, sljedeće kolo čeka nas teško gostovanje, ali nadam se da ćemo odigrati dobro i uzeti bodove.
Domagoj Pušić

veznjak NK Osijek

Drago mi je jako zbog Laszla, odigrao je jako dobru utakmicu, a nije igrao dva mjeseca. Već se vidi da će nam biti pravo pojačanje i očekujem da će i on biti još bolji u sljedećim susretima.
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike