Regija
VAŽNO I ZA TURISTE

Na tržnici žele javni zahod
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC

U Donjem Miholjcu mogu se koristiti toaleti u sklopu tržnice, autobusnog kolodvora i u kafićima. Javnog zahoda još uvijek nema, ali je Grad financirao izradu glavnog projekta preuređenja prostora tržnice s javnim zahodom. Unutar objekta natkrivene tržnice u kojem je arhiva i postojeći WC obavit će se prijeko potrebna rekonstrukcija. Uklonit će se postojeći pregradni zidovi i pregrada od bravarskih elemenata, unutrašnja i vanjska vrata, koja će se zazidati, tj. prilagoditi za novu stolariju, od PVC-a profila. Također, uklonit će se postojeća podna podloga i postaviti protuklizne keramičke pločice. Prilagodit će se električne instalacije, kao i vodoopskrba i odvodnja, za nove prostorije.

Javni zahod će se sastojati od muškog i ženskog zahoda, pretprostora te zahoda za osobe s invaliditetom. Konačan izgled sanitarnog objekta neće odstupati od postojećeg stanja građevine te će južno i istočno pročelje nakon zazidavanja otvora i žbukanja poprimiti isti ton fasadne boje.

Grad Donji Miholjac za realizaciju projekta zatražio je sredstva Ministarstva turizma. Procijenjena vrijednost investicije je 300.000 kuna. Grad je projekt uređenja i opremanja javnog zahoda prijavio u rujnu prošle godine na javni poziv za dodjelu potpora jedinicama lokalne i područne samouprave u okviru Programa razvoja turističke infrastrukture, koji provodi Ministarstvo turizma, koje je osiguralo 25 milijuna kuna.

- Projekt je predan i čekamo odluku Ministarstva turizma. Ako projekt bude odobren, Ministarstvo će sufinancirati 90 posto troškova, a ostalo Grad Donji Miholjac. Projekt javnog zahoda jako je važan za naš grad, jer je sastavni dio turističke ponude, te se nadamo da će biti odobren i da ćemo krenuti u njegovu realizaciju. Inače, projekt je inicirala Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca – rekao je Ivan Pobi, direktor Doroslova, komunalne tvrtke koja upravlja tržnicom, a koja će upravljati i javnim zahodom. No korištenje javnog zahoda neće biti besplatno.
Tvrtka Doroslov u dogovoru s Gradom planira uvesti radno vrijeme i naplatu javnog zahoda, kao što je to svagdje u svijetu, a sve radi sprječavanja devastiranja i krađa. Sredstva od naplate usmjerila bi se u bolju uslugu, odnosno da javni zahod bude uredan i čist. S. Fridl
Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike