Sport
MALONOGOMETNI TURNIR U IVANKOVU

Šimić obrt obranio naslov prvaka
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Završen je malonogometni turnir "Snješko", koji se igrao u organizaciji Rukometnog kluba Cestorad i Općine Ivankovo. Sudjelovalo je 40 momčadi, od pionira, preko kadeta i juniora, sve do seniora i veterana.

U najjačoj konkurenciji, onoj seniorskoj, naslov pobjednika obranio je Šimić obrt. U finalnom susretu sastali su se Šimić obrt i Caffe bar Kum, a na kraju su "obrtnici" slavili s tijesnih 2:1. Nakon početnog ispitivanja snaga, u petoj je minuti Kum poveo preko Franje Latina. Dvije minute prije kraja prvog dijela Marin Ležaić postiže pogodak za Šimić obrt i 1:1. U drugom dijelu vidjeli smo puno odličnih poteza s obje strane, no mreže su mirovale do 27. minute, kad je efektan pogodak postigao Marijan Marinović za 2:1. Taj je pogodak Šimić obrtu osigurao pobjednički trofej. U susretu za treće mjesto Sala Laura pobijedila je Caffe bar Muvie sa 5:2. Najboljim igračem kod seniora je proglašen Marin Ležaić (Šimić obrt), on je ujedno i najbolji strijelac turnira sa 17 pogodaka. Najboljim vratarom proglašen je Toni Maslov, također iz redova pobjednika.

Kod veterana pobjednički naslov osvojio je Caffe bar Max, koji je u finalu bio bolji od Konobe Josip Radnik sa 1:0. Lutajuća srca su pak u susretu za treće mjesto svladala Jarminu sa 4:2. Najboljim igračem proglašen je Dario Šupuković (CB Max), najbolji strijelac je Krešo Stanković (CB Max, 17 pogodaka), a vratar Damir Begović (Konoba Josip Radnik).

Najbolja juniorska momčad "Snješka" je Turbo limač. Naime, "limači" su u finalu svladali momčad Kemijsko čiščenje Retkovci sa 1:0. U susretu za treće mjesto Slavonija tehnika pobijedila je Profesionalce sa 3:1. Najbolji strijelac turnira je Vinko Pintarić, igrač Marinko Kvesić, a vratar Ivan Petrović, svi iz redova Turbo limača. U kadetskoj konkurenciji u finalu su se sastali Učilište Studium i Spajalice, a slavilo je Učilište sa 3:2. Bronca je pripala Seoskim zvijezdama, koje su bile bolje od Božje djece sa 5:3. Najbolji strijelac bio je Fran Japundžić, najboljim vratarom proglašen je Josip Sitar, a igračem Gabrijel Šimičić. Sva trojica su iz redova Učilišta Studium. Kod pionira prvo mjesto osvojio je Auto servis Čipa, ispred Nogometnih ikona i momčadi Nisu došli i Smogovci. Turnir je imao i humani karakter, najbolje momčadi odrekle su se novca u korist obitelji nedavnog preminulog malog Leona Zubića. M. Kokaj
Rezultati finala
l PIONIRI: Auto servis Čipa - Nogometne ikone 1:0

l KADETI: Učilište Studium - Spajalica 3:2

l JUNIORI: Turbo limač- Kemijsko čišćenje Retkovci 1:0

l VETERANI: Caffe bar Max - Konoba Josip Radnik 1:0

l SENIORI: Šimić obrt - Caffe bar Kum 2:1
Najčitanije iz rubrike