Sport
USPJEŠAN START ŽRK-A OSIJEK U 2019.

Konačno postigle kontinuitet tijekom cijele utakmice
Objavljeno 11. siječnja, 2019.

Ljepši početak natjecateljske 2019. godine rukometašice Osijeka teško da su mogle i poželjeti. Dobra igra te uvjerljiva pobjeda nad Zametom (28:20) u zaostalom prvenstvenom susretu definitivno bi trebale skinuti golem dio tereta s njihovih ramena.


Ne samo zbog tek druge pobjede u Prvoj HRL, prve na domaćem parketu, niti zbog dodatnog "osigurača" u vidu osam golova što bi mogla biti presudna prednost u slučaju istog broja bodova s Riječankama, nego i zbog činjenice da su Osječanke prvi put ove sezone odigrale kompletnu utakmicu. Znale su do sada početi dobro pa "nestati" s parketa, ili zaostati u uvodu susreta pa kasnije neuspješno loviti preveliki zaostatak, ali prvi su put uspjele jedan pad u igri neutralizirati podizanjem svoje igre u nastavku. Valjda su se sada i same uspjele uvjeriti u svoje mogućnosti, što stalno ističe trenerica Jelena Crnov, koja je tako dobila najljepši mogući poklon na svoj rođendan.


Samo su 15-ak minuta tijekom cijelog susreta Riječanke uspijevale održavati susret u egalu. Sve ostalo bilo je na strani domaće ekipe, koja je zasluženo slavila.


- Dobro smo se pripremili, imale smo dva mjeseca pauze da spremne dočekamo ovakvu utakmicu i mislim da našoj pobjedi nema nikakvog prigovora. Bila je napeta utakmica, ali pokazale smo što znamo i svojom borbenošću zasluženo stigle do bodova. Uz veliki doprinos našeg novog pojačanja Dore. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje. Konačno smo imale neki kontinuitet cijelu utakmicu, što nas je zapravo i držalo cijelo vrijeme - rekla je nakon pobjede Ena Zagorščak, koja je unatoč lakšoj ozljedi koljena postigla četiri pogotka.


Veliki pečat pobjedi ŽRK-a Osijek nedvojbeno je dala povratnica u klub Dora Lacković, koja je s osam pogodaka bila i najefikasnija igračica susreta. Već prvi je susret dao uvid u to što će osječki prvoligaš dobiti njezinim dolaskom, jer do sada definitivno u kadru nije imao igračicu koja tako s lakoćom može "rasparati" suparničku mrežu.
- Drago mi je što sam dobro otvorila prvu utakimicu i što smo konačno osvojile dva boda te da sam pomogla ekipi. Znali smo da će biti teško, napravili smo u početku neke pogreške iz jednostavnog razloga što se nismo uvježbale. Sa suigračicama sam odradila dva i pol treninga, tako da je i meni bilo dosta teško dok sam pohvatala akcije. Malo smo se možda i poigravale na početku, što se uvijek obije o glavu, no trenerica nas je smirila za nastavak. Ušle smo u njega malo čvršće i pametnije, svatko je odradio svoj posao, a ja sam zahvalna curama što su mi vjerovale i dale toliku podršku. Ovo je zajednička pobjeda - poručila je Lacković nakon startne pobjede u ovoj godini. G. Roguljić
Jelena Crnov

trenerica ŽRK-a Osijek

- Ovo mi je najljepši rođendanski poklon. Ostala sam čak i bez glasa, ali vrijedilo je, i glasa i svega ostalog. Vjerujem u ovu ekipu, mislim da djevojke mogu puno. Zamet je bio pomalo oslabljen, jer nije došao u punom sastavu, ali se radi o dobroj, mladoj i perspektivnoj ekipi, tako da nije bilo baš lagano. Dobro smo otvorili prvo poluvrijeme, međutim kasnije su iskoristile neke naše pogreške te nas stigle i na odmor smo otišli poravnati, 10:10. U nastavku smo se uspjele posložiti, vidjele smo gdje vreba najveća opasnost s njihove strane i to smo dobro zatvorile. Pratile su nas dobro i vratarke i mogu reći da je ovo jedna od rijetkih ekipnih pobjeda ŽRK-a Osijek. Vidjelo se već u prvom nastupu da će Dora biti veliko pojačanje, drugačije "dišemo", ona je konstantno bila opasna za gol, što nam je i trebalo, jedan pravi šuter. Još jednom ponavljam, vjerujem u ekipu i u to da možemo puno napraviti.
Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike