Sport
TURNIR 4 KAFIĆA U ČAČINCIMA

Za orahovačku udrugu Jaglac na turniru je prikupljeno 19.660 kn
Objavljeno 8. siječnja, 2019.
U sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša odigran je šesti po redu humanitarni malonogometni turnir ‘‘4 kafića‘‘ s kojeg sav prihod ide za pomoć u radu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ‘‘Jaglac‘‘ iz Orahovice. Generalni pokrovitelj turnira bila je tvrtka Pan Parket, a pokrovitelj Općina Čačinci uz organizaciju Turističke zajednice općine.

U poluzavršnim susretima susreli su se Caffe bar Bum i Def, odnosno Općina Čačinci i RU-DA servis. U prvom ogledu čačinački Def poveo je preko Domagoja Ninčevića, što se pokazalo i kao presudni detalj utakmice. U drugom ogledu ‘‘općinari‘‘ su poveli preko Čilaga, poravnao je Kapetanović, a potom je za vodstvo Općine pogodio Ugarković. ‘‘Serviseri‘‘ su potom pritisnuli i tražili izjednačenje, no u posljednjim sekundama Općina iz kontre preko Radića stavlja točku na ‘‘i‘‘. Treće mjesto pripalo je CB Bum zahvaljujući dvama pogodcima Ante Kundida. U velikom finalu između Općine i Defa na kraju je slavila Općina Čačinci sa 2:0 pogodcima Periše i Ugarkovića. Organizator je pobjednički pokal odlučio uručiti drugoplasiranom Defu i dati mu u trajno vlasništvo zbog vjernosti ovom humanitarnom događaju. Između polufinala i finala odigrana je i revijalna utakmica najmlađih selekcija NK-a Mladosti Čačinci. Lijpa slika dogodila se na samom završetku. Svi "jaglaci" spustili su se na parket i zajedno s organizatorima i vlasnikom glavnog pokrovitelja Danijelom Smiljanićem podigli su ček s prikupljenim novcem. Riječ je o 19.660 kuna.

- Zajedničko veliko hvala koje su naši Jaglaci u glas povikali nakon primitka čeka najviše govori. Od srca velika hvala Turisitčkoj zajednici, Općini, Pan Parketu, ekipama i predivnim ljudima u Čačincima koji su nas i ove godine svojom gestom ganuli do suza. Nama ovo jako puno znači - rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

Inače, organizator turnira je za sljedeću godinu najavio određene promjene. Vjerujemo na još bolje.

- Zbog odigravanja malonogometnih turnira po regiji tri čačinačka kafića nisu se odazvala našem pozivu, a neki su to najavili i lijepo nam se zahvalili na pozivu. Zato smo donijeli odluku da će turnir od iduće godine nositi naziv ‘‘Čačinci za Jaglac‘‘. Ekipe će biti kafići, institucije i tvrtke sa šireg područja. Želim zahvaliti svima koji su se odazvali, svim sudionicima, ljudima koji su napunili dvoranu, naravno i svim pokroviteljima i organizatorima ove lijepe priredbe – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.
V. Grgurić
Naslov pripao Općini Čačinci, a pehar predan drugoplasiranom Defu zbog sudjelovanja u svim izdanjima turnira
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike