Sport
KOŠARKAŠICE MURSE U NEDJELJU POČINJU DRUGI DIO PRVENSTVA

Do kraja sezone borba za o(p)stanak
Objavljeno 9. siječnja, 2019.

Prvi dio prvenstva završio je uoči Božića, a već ovoga vikenda slijedi nastavak nadmetanja u A-1 hrvatskoj ligi košarkašica. Stanka nije bila duga, a u akciju se vraća i ekipa Murse, koja 13. siječnja (nedjelja) u dvorani Jug u poslijepodnevnom programu (15 sati) dočekuje lidera iz Splita.


Ekipa osječkog prvoligaša nakon 11 kola prvog dijela sezone nije u dobroj poziciji, na kontu ima samo jednu pobjedu (Brod na Savi) i čak deset poraza te drži predzadnje mjesto na tablici. Iza "mursašica" samo je sastav Požege, koji također ima skor 1-10. A ispred Osječanki i Požežanki još su dva slavonska predstavnika u A-1 ligi, Brod na Savi (Slavonski Brod) i Podravac Gigant (Virje), koji su u prvom dijelu uspjeli na konto staviti dvije pobjede. Ostatak društva daleko je ispred Slavonki, koje će u nastavku prvenstva voditi grčevitu bitku za ostanak u elitnom razredu.


Kako je iz Murse vrlo teško dobiti bilo kakvu informaciju, naime, nitko se ne javlja na telefon, jako je teško doći do bilo koga i saznati što se uopće događa u klubu, recimo, je li tijekom zimske stanke bilo dolazaka ili odlazaka. No, u svakom slučaju, pred Mursom su neizvjesni dani, u kojima će Šimunić, Lovrić, Šarlija i suigračice morati mnogo bolje nego u jesenskom dijelu prvenstva. Mursa se prošloga ljeta nakon dugog izbivanja vratila u elitni razred hrvatske ženske košarke, uoči sezone želja i ambicija klupske uprave bila je dug ostanak u prvoligaškom društvu, no ta je želja iz ove perspektive vrlo daleka i neostvariva. Jedna pobjeda ipak je premalo...
A i nakon prve utakmice u 2019. godini ekipa koju s klupe vodi Dražen Nikšić najvjerojatnije će ostati na toj jednoj pobjedi. U nedjelju u osječku dvoranu stiže ekipa Splita, koja konkurenciju gleda sa samog vrha tablice. Splićanke su u prvom dijelu bile nedodirljive i ostvarile svih 11 pobjeda. Teško je očekivati da će kiks napraviti baš u Osijeku, jer razlika u kvaliteti je ogromna. Mursa u svojim redovima ima nekoliko zaista dobrih igračica, u prvom redu dvije Petre - Šimunić i Lovrić, kao i solidnu Kseniju Šarliju, ali premalo je to da bi se pariralo iole jačim ekipama. Uostalom, to se pokazalo u prvom dijelu prvenstva. U nekim trenutcima zna bljesnuti još poneko ime, ali za ostanak u A-1 ligi potrebno je pet košarkašica na višem nivou, duža klupa i bar jedna visoka igračica u ekipi. Mursa to nema i zato jest na dnu tablice. Ti nedostatci, ali i sreća, koštali su je iznenađenja protiv Zadra na Višnjiku ili Pule kod kuće te pobjeda u utakmicama s Podravcem i Požegom. I. Liović
Blaževac u kadru U16
Mlade "mursašice" Magdalena Mihaljević, Ana Blaževac i Helena Zvocak sudjelovale su na okupljanju regija za godište 2003./2004., koje se održalo u Vodicama pod vodstvom Mladena Erjavca. A na osnovi viđenog u Vodicama, Ana Blaževac je iz Dalamcije produžila u Veliku, gdje su održane pripreme U-16 reprezenzacije za Europsko prvenstvo.
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike